В центре раннего развития

22.08.2012 12:31   -
Автор:

 

Такі заняття з тренуванню рухів пальців рук, кажуть лікарі, роблять стимулюючий вплив на розвиток мови. Серед відвідувачів центру раннього розвитку малечі, що при 23 дитячій поліклініці, переважно малюки з особливими потребами. Від народження до трьох років.

Леся Якуба, логопед центру раннього розвитку для дітей з особливими потребами:

– У нас сейчас очень много детей с такими проблемами как синдром гиперактивности, нарушение концетрации внимания, детки с ДЦП, детки с синдромом Дауна. Т.е. мы берём детей, которые требуют к себе помощи при развитии.

Такий центр у Першій столиці поки єдиний. Тут працюють не тільки з малечею, а й їх батьками. За два роки існування допомогу отримала не одна сотня родин.

Світлана Горбунова-Рубан ,заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення:

– За время работы центра около тысячи семей посетили этот центр, у нас заполнено около 1000 анкет и из общего числа посетивших этот центр, только 27 деток стоят на постоянном учёте и постоянно опекаются сотрудниками этого центра, это тоже о многом говорит.

Це говорить про унікальність центру, зазначила народний депутат України Ірина Бережна. І додала, досвід цього медзакладу може стати у нагоді і іншим лікарням.

Ірина Бережна ,народний депутат України:

– Конечно же они нужны, это не подлежит обсуждению. Очень приятно, что Харьков стал именно городом где на уровне пилотного проекта было опробировано учереждение данного центра на базе 23 детской больницы. Я хочу вам сказать, что я всегда очень внимательно отношусь к подобным иннициативам, инновациям и передовым технологиям.

Тож, пообіцяла Ірина Бережна, всі подібні ініціативи з розвитку медицини у Першій столиці будуть підтримані на державному рівні.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов. «Харьковские Известия».