Возле хлебзавода «Салтовский» откроют семейную амбулаторию

19.03.2012 18:36   -
Автор:

Цього разу ветерани звернули увагу мера на те, що на Салтівському шосе немає  лікувального закладу.

Роза Русакова голова ветеранської організації Фрунзенського району
Поликлиника у нас находится в Московском районе не улице Камышева,это очень далеко, ветеранам туда далеко добираться двумя транспортами, трамваем и если берет маршрутка, а потом еще и идти. поэтому это составляет большую трудность для того,чтобы пройти обследование.

Геннадій Кернес Харківський міський голова
Мы должны найти помещение и стараться уже там открывать амбулаторию семейного типа, чтобы ветераны по месту жительства могли получить те услуги, которые они требуют.

На зустрічі у ветеранів чимало питань. Це і відновлення музеїв та братських могил. Робота ветеранських кімнат, за прикладом нещодавно відкритої кімнати у Комінтернівському районі. Про наболілу проблему вартості ліків на міському рівні не лише знають, а й вирішують, шляхом запровадження муніципальних аптек.  

Геннадій Кернес Харківський міський голова
Сегодня мы внедряем работу через муниципальные аптеки. И эта муниципальная аптека должна сотрудничать в районах с ветеранскими организациями и участвовать в обеспечении медикаментами тех людей, которые в этом нуждаются.

У таких аптеках для ветеранів, дітей війни, інвалідів, діють знижки. Ціни нижчі, ніж у приватних. Також місто і надалі проводить програми по зубопротезуванню, забезпеченню ветеранів слуховими апаратами. Так само безоплатно учасники бойових дій можуть зробити операції для покращення зору. Ветеранські організації тепер мають скласти списки тих, хто потребує лікування.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.ХИ