Водители скорых жалуются, что им не уступают дорогу

01.11.2013 18:38   -
Автор:

Патрульні машини ДАІ, екстренна медична допомога. Виїжджають на профілактичний рейд. За кермом швидкої Артем. Він -водій зі стажем. Розповідає, що за кілька хвилин з будь-якого кінця міста може довезти пацієнта до лікарні. Та головне при цьому аби інші машини поступалися на дорозі.

Артем водій швидкої

-Много машин, таких больших и черных, которым все равно скорая едет или не скорая. Ну а так в основном скорую помощь начали уважать в Харькове, начали уступать дорогу. А процентов девяносто еще не научились уступать и понимать, что скорая может едет даже к ним домой.

Артем їде по вулиці Героїв Праці. Ось перший водій, який не пропустив швидку. Його зупиняють працівники ДАІ та складають на нього адміністративний протокол.

-Я постоянно примаю право, когда вижу машину , сейчас я физически не смог среагировать на машину.

Ще один порушник, який не поступився швидкій, зустрічається на Академіка Павлова. Чоловік виправдовується, мовляв не помітив. Та на цьому невиконання правил дорожнього руху не закінчується. По Московському проспекту водій пропустив швидку, але машину ДАІ, теж з проблисковими маячками, ні.

Григорій Обозний інспектор відділу профілактичної роботи обласного ДАІ

-Водитель увидел скорую помощь с мигалками, пристоился за ней, за ним следовали мы с вами , так же с вкюченными проблесковыми маячками с подачей звукового сигнала. Водитель игнорировал требования обласного ГАИ.

Менше ніж за годину працівники ДАІ склали три адмінпротоколи.

Володимир Федоренко старший інспектор відділу організації служби ДПС

-Штраф – пятьсот десять, шестьсот восемьдесят гривен предусмотрен. Если водитель своими действиями создает опасную ситуацию, то есть аварийную обстановку этим транспортным средством, то санкция предусматривает, даже, лишение водительского удостоверения на срок от шести месяцев до года.

Штрафи – штрафами, кажуть медики. Та поки люди не усвідомлять, що за цим порушенням правил стоїть людське життя – нічого не зміниться на дорозі.

Ростислав Кохан лікар екстренної медичної допомоги відділення №8

-Каждая секунда и каждая минута недоезда до стационара угрожает жизни больного, особенно когда больной в очень тяжелом состоянии, в шоке. Клиническая смерть длится семь минут. И если везут больного с клинической смертью каждая секунда может оказаться фатальной.