Валерий Писаренко предлагает принять за основу его проект закона об Антикоррупционном суде

07.02.2018 13:47   -
Автор:
Погодження слідчих дій детективів НАБУ, відкриття судових проваджень по кримінальним справам цього ж органу та ухвалення вироку. Саме таку концепцію роботи Антикорупційного суду радить народний депутат Валерій Писаренко. Документ за його авторством пропонує ухвалити за основу. Переконує, він найбільше відповідає всім міжнародним вимогам.
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Ми використали весь досвід і всі поради, які були нам надані Венеційською комісією, МВФ, EBRD і ми вважаємо, що наш законопроект є найбільш доречний для ухвалення за основу. В будь-якому разі ми бачимо, що на цьому тижні процедура по його розгляду буде заблокована, у нас немає порядку денного на сесію, думаю, що ми можемо розпочати хоча б розгляд в комітеті. Якщо це відбудеться, то можливо вже наступного пленарного тижня ми зможемо вийти на голосування у першому читанні.
 
Важливим моментом, підкреслив нардеп, в цьому питанні є підбір суддів Антикорупційного суду. Оскільки у парламенті немає єдиної думки щодо процедури підбору, через це й затягується голосування.
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Ми вважаємо, що нам потрібно з цього приводу давно припинити дискусію, перейти в юридичну площину. І якщо ця ідея буде підтримана в парламенті, то якомога швидше створити такий суд. При цьому треба розуміти, що створення саме суду – цього замало, лише ухвалення законопроекту. Думаю, що суспільство повинне після цього дуже уважно слідкувати за тим, які судді потраплять до цього суду і від цього буде залежати, як буде працювати ця установа.