В здоровом теле- здоровый дух

16.06.2012 20:44   -
Автор:

У здоровому тілі – здоровий дух. І таких сильних на спортмайданчику у Саржиному яру близько півсотні. Тут вперше турнір зі стрітворкауту або гімнастики на турніках.

-Это воркаут – если сильный духом парень невозможного нет  

Треба не лише підтягнутися, а й показати трюки. Хлопці на цих знаряддях не аби що виробляють. Міць учасників в руках така, що вони своє тіло в різних положеннях можуть в повітрі розташувати. Такого за один день не підготуєш. Дехто тренується роками. На змагання приїхали з чотирьох міст України. Наймолодшому учаснику турніру – 11 років. Ігор Хурда каже, захопився турніками півроку тому. У своєму віці хлопчак може спокійно двадцять разів підтягнутися – таке не кожен дорослий подужає.

Ігор Хурда, учасник турніру:

-У меня семья – никто не курит, не пьёт, ну я и подумал занятся спортом, сначала было очень трудно, но потом со временем стало легче и легче.

Провести такі змагання можливість з"явилася не так давно. Новий спортмайданчик у Саржиному яру нещодавно. Ідею тих, хто тут постійно тренується підтримав нардеп Валерій Писаренко. Тепер тут і турніки, і брусся, і шведські стінки.

Геннадій Кернес, Харківський міський голова:

-Я горжусь тем, что в Харькове создан такой уголок отдыха, и в том числе на этой территории есть такая спортивная площадка, которая обновлена с помощью вот этих ребят сильных, я думаю, что они сегодня покажут мастерство. Я хочу пожелать всем, кто любит турник, чтоб они победили.

Тридцять п*ять таких майданчиків з різноманітними турніками до кінця року з*явиться в різних куточках міста, пообіцяв мер. А самі турніри стануть традицією у Харкові для пропаганди здорового образу життя. Та перетворення продовжаться і в самому Саржиному Яру. Наступне, що тут зроблять – накриють пісочницю навісом, аби вберегти малечу від сонячних променів.

Тетяна:

-Песочницу я думаю стоит накріть, потому что детки играются, нужна тень.

Ірина:

-Нам здесь очень удобно, нам здесь очень нравится, особенно после реконструкции, мы тут гуляем с детьми, загораем, плескаемся.

Щодня у Саржиному яру відпочиває близько сотні людей. Купаються, засмагають та просто гуляють з дітьми. Для цього, кажуть, тут створені всі умови.