Сезон летнего оздоровления и отдыха детей- открыт

16.06.2012 22:56   -
Автор:

Літо – не лише період відпочинку, а й час оздоровлення. Саме тому з початком шкільних канікул маленьких мешканців Харкова приймають табори.

Із піснями та танцями відкривають новий сезон у таборі "Ромашка". Вже шістдесят років поспіль тут відпочивають діти Харківщини. На святковий захід приїхали і батьки. Говорять, цей візит у них викликає ностальгію.

Олена Величко, мати:

-В лагере всегда было хорошо Это я по себе знаю. Я вседа была в детстве в лагере, ходила. Мне очень нравилось. Поэтому я ребёнка тоже решила приобщить к этом мероприятию.

Дітям теж подобається, кажуть, тут не і розваги, і культурне дозвілля, і при цьому і умови проживання – суцільний комфорт.

Маргарита Шендрик та Аліна Ляшенко, 15 років:

Аліна: Тут всегда очень весело. Мы тут поём, развлекамся, всегда очень весело и очень круто.

Маргарита: Есть всякие мероприятия, постоянно играем-поём, ходим на танцы – есть тут кружки всякие там, можно руками поработать там, всякие безделушки сделать.

Вадим та Віталій ,7 років:

Вадим: Потому что тут весело, поём, кричалки кричим, девизы наши.
Віталій: Нам нравится с мальчиками, потому что нам разрешают в футбол играть, в баскетбол. Можем рисовать и играть.

Цього року таких таборів на Харківщині відкрили близько сорока. В них планують за літній сезон оздоровити вісімдесят тисяч дітлахів. З міста та області. Середня ціна за тритижневий відпочинок – близько трьох тисяч гривень. Щоб здешевити путівки, таборам надають пільги – на землю та комунальні послуги. А  щоб оздоровити за літо якомога більше дітей, у місті традиційцно працюють пришкільні табори. І їхати з дому далеко не треба і відпочити можна. Вчителі влаштовують дозвілля, а кухарі дбають про раціон.

Арина, учениця Харківської гімназії №152:

Мы ходим в разные кружки, в спортивную школу мы ходили

Катерина, учениця Харківської гімназії №152:

-Играюсь. Приношу из дома конструктор – мы замки делаем. Гуляем, в прятки играем

Марія, учениця Харківської гімназії №152:

-Я тут играю, развлекаюсь. А дома скучно сидеть.

І справді – у пришкільному таборі щохвилини діти при справі. Зараз роблять цікавинки із незвичного матеріалу. Солоне тісто перетворюють на квіти.

Тетяна ,учениця Харківської гімназії №152:

-Сначала я делаю шарики, потом составляю в такой кружочек и делают прорезы, и составля. всё вместе и делаю из них цевточек))

Зараз у пришкільному таборі сто п*ятдесят другої гімназії – двісті п*ятдесят дітей. Тут вони з восьмої ранку до п*ятої вечора.

Людмила Луценко, директор Харківської гімназії №152:

-Находясь в пришкольном лагере – ребята более раскрепощённые, нет уроков, нет занятий. Когда предоставляются большие возможности пообщаться друг с другом, побдывать в разных местах, посетить кружки.

Звичайно, такий відпочинок для батьків – не безоплатний. За день вони сплачують десять гривень. Ці кошти йдуть лише на покриття витрат на харчування. Та соціально-незахищені родини мають пільги.

Інеса Горбачова ,головний спеціаліст Департаменту освіти:

-Из горбюджета выделяется финансирование. Более 1,5 тысяч детей за счёт средств горбюджета получили безплатные путёвки в лагеря. И имели возможность здесь получить досуг.

У Першій столиці таких таборів – сто вісімдесят. Сьогодні у них останній день роботи. Та за ці три тіжні у таких куточках  відпочинку встигли оздоровитися  двадцять сім тисяч харківських учнів.