В Україні хочуть допомагати інвестпроектам

02.07.2020 13:03   -
Автор:
Підтримка та гарантії для інвесторів, як для українських, так і для іноземний. Президент вніс на розгляд парламенту відповідний законопроект, що передбачає допомогу для тих бізнесменів, які планують вкладати кошти у розвиток української економіки. Розмір державної підтримки сягатиме близько 30%  від загальної суми інвестпроекту. Та й підприємці, кажуть в Офісі Президента, мають виконати низку умов.
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
Сума інвестицій повинна становити мінімум 30 млн. євро. Також інвестори мають створити щонайменше 150 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників не менш як на 15% вищою за середню заробітну плату у відповідніий сфері в регіоні.
 
Натомість держава надасть інвесторам деякі пільги для ведення їхньої діяльності. Все це буде закріплено у відповідному договорі, що бізнесмени підпишуть із Урядом строком на 15 років. 
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
Зокрема, законопроектом передбачається:
 
• призначення інвестиційного менеджера, уповноваженого на супровід інвестора у процесі підготовки та реалізаціі проекту
• надання податкових пільг: звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну нового устаткування чи обладнання
• спрощене надання у користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту
• будівництво/реконструкція суміжної інфраструктури за рахунок держави: автомобільні шляхи, електричні та газові, тепло-, водо- мережі, інженерні комунікації тощо.