В Украине поменяли методику оценки поврежденных авто

18.11.2019 13:57   -
Автор:
Оцінка пошкодження авто в Україні проводиться за новою методикою. Оскільки набув чинності закон, що передбачає новий порядок підрахунку збитків. В документі нарешті офіційно прописали, і тим самим розширили коло понять, якими оперують експерти під час визначення суми збитків. Зокрема: корозійне пошкодження, наслізна корозія, вартість кузовних елементів до ремонту, а також до та після ДТП.  
 
Денис Журавель юрист 
 
Це дає можливість як найточніше і найсправедливіше визначити дійсну вартість, або ремонту, або транспортного засобу вцілому, якщо його було пошкоджено і ремонт недоцільний.   
 
Та для того, щоб отримати відшкодування повної суми збитів, через пошкодження авто, власник машини повинен надати ряд важливих документів. Якраз на цьому етапі у водіїв, кажуть юристи, можуть виникнути суттєві проблеми.  
 
Денис Журавель юрист 
 
Водій зобов'язаний надати не тільки документи, що підтверджують його право володіння та користування транспортним засобом, а також додаткову сервісну книжку на автомобіль, що підтверджує проведення всіх передбачених законодавством і вимогами завода-виробника ТО і ТК, якщо такий проводився. А також додатково усі документи, що підтверджують ремонти транспортного засобу. І у випадку  не надання таких документів експерт вважатиме, що такий ремонт не проводився. Якщо ремонт проводився самостійно, або за допомою інших осіб без оформлення документів, то людина не зможе розраховувати в повній мірі на відшкодування цих ремонтних робіт. 
 
Тому при проведенні будь-якого роду ремонтних робіт, радять експерти, водій повинен зберігати чеки та квитанції. Щоправда, такий підхід поки не в тренді українських водіїв. Як показує практика, левова частина українських машин ремонтуються та фарбуються, кажуть юристи, на тіньових СТО, або в гаражах.