“В ці святкові дні ми молимося за мир і перемогу нашої України”. У Харкові відзначають Різдво (відео)

25.12.2023 19:14   -

Цього року всі українці відзначають улюблене з дитинства зимове свято по-новоюліанському календарю – 25 грудня. З нагоди Різдва у кожному храмі відбулись урочисті служби.

Всі разом молились за Перемогу, просили мира та добробуту. Низку церков відвідав мер Харкова.

Для Ульяни, маленької харків’янки, це четверте Різдво в її житті. Дівчинка, говорить її мама, весь рік чекає на це зимове свято. Вчить віршики та колядки.

УЛЬЯНА ЧОТИРИ РОКИ
Я колядниця маленька. В мене сумка коротенька. З Різдвом вас усіх!

Сьогодні, Різдвяного ранку, Ульяна з роиною – у храмі на святковому богослужінні. Це сімейна традиція, каже мама Олена. Щороку її родина відзначає Різдво саме 25 грудня, говорить, бо так вже повелось в їх родині. І це свято для неї одне з найвеличніших та найважливіших.

ОЛЕНА ХАРКІВ’ЯНКА
Кажуть, з Різдвом приходить нове життя – гарне. Надають надію нову. І хочеться з цією щоб надією прийшов в нашу країну мир.

Після проповіді та причастя, настоятель Парафії Святого Миколая Української Греко-Католицької Церкви звернувся до присутнього на службі мера Харкова Ігоря Терехова. Каже, люди покладають на очільника міста дуже велику надію та дякують за можливість жити в рідному місті нормальним життям попри воєнний стан.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОТЕЦЬ МИКОЛА НАСТОЯТЕЛЬ ХРАМУ СВЯТОГО МИКОЛАЯ-ЧУДОТВОРЦЯ
До мене вже приходили люди і дякували. Говорили, що їх будинок на Північній Салтівці вже відремонтували. Також дякували вам за ті старання, які ви робите. І ми також сьогодні вітаємо вас зі святом і хай Господь в цьому році допоможе вам усі ремонти завершити, і щоб люди повернулись додому.

Для всіх українців Різдво це велике свято, говорить Ігор Терехов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І перш за все це свято миру. В такому великому сенсі. Бо Їсус Христос дає нам мир, спокій і надію. Сьогодні, у ці святкові дні ми молимося за мир і перемогу нашої України. Ми молимося за наших героїчних військових, ми молимося зате, щоб настав мир і спокій. Ми молимося за те, щоб відбудовувати, відновлювати наше рідне, славетне місто-герой Харків. Я вдячний вам всім за те, що ви в Харкові. За те, що наші храми з першого часу війни перетворювалися на притулок для наших людей. Вони стали такими волонтерськими хабами, які допомагали і допомагають нашим харків’янам, людям, які переїхали до нас.

Відвідав мер Святкову службу і в храмі Святого Іоана Богослова. В кожній церкві 25 грудня у Харкові відбулись урочисті різдвяні служби, зазначив мер. І це говорить про національну свідомість, українські традиції. Звертаючись до харків’ян Ігор Терехов, зауважив, що з народженням Христа народжується віра в себе та можливість змін. Тож побажав кожному харків’янину віри !

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Міцного здоров’я, щастя, радості, всім нам перемоги, миру, і хай наші хлопці повернуться живими до своїх родин, додому. Зі святом вас, Господь народився – славімо його!

Всі разом в такий святковий день помолилися за найшвидшу Перемогу та такий довгоочікуваний мир для України.

ОСТАННІ НОВИНИ