В школе № 134 прошел праздник немецкой культуры

14.10.2014 18:50   -
Автор:

З німецькою вони на ти. Вихованці сто тридцять четвертої школи з першого класу вивчають цю мову. Практикують її і на уроках з вчителем з Німеччини, і під час творчих репетицій та на традиційних концертах. На одне з таких свят приїхав до школи депутат міськради Володимир Скоробагач.

Катерина Ткачова заступник директора Харківської спеціалізованої школи № 134

Ми святкуємо осінні свята в Німеччині, такі як День єдності Німеччини, Октоберфест популярний, дітям це завжди цікаво. Вони завжди охоче приймають участь у наших концертах.

І така практика дійсно має свій результат. Дітлахи вільно можуть і співати, і навіть вірші складати.

Віра Карнаух учениця 11-го класу Харківської спеціалізованої школи № 134

Одно время очень сильно трудилась над немецким языком, нелегко мне давался, и исходя из собственного опыта, я пришла к тому, что получить результат такой, какой я получила, можно только усердно работав. Именно об этом и есть стихотворение – ничего нам не дается просто так.

Але не лише в творчості реалізують свої знання діти. В першу чергу учні відстоюють честь школи на різноманітних олімпіадах та конкурсах.

Світлана Шепель директор Харківської спеціалізованої школи № 134

Шороку учні нашої школи стають переможцями олімпіад з німецької мови різних рівнів, переможцями турнірів, різноманітних міжнародних конкурсів, таких як напраклад Молодь Здебатуе. Також ми беремо участь в проекті Німецький мовний диплом, щороку наші учні складають іспит на німецький мовний диплом.

В час, коли Харків постійно розвиває міжнародні зв"язки з європейськими країнами – знання мов просто необхідно, певен депутат місьради Володимир Скоробагач.

Володимир Скоробагач депутат Харківської міської ради

Хочу поблагодарить наших учителей, за то, что они воспитывают такую талантливую молодежь, вас родители, потому что действительно она нам нужна. Вы знаете прекрасно, что Харьков – европейский город и мы сотрудничаем со многими европейскими странами, ну последнее время мы очень много уделяем внимание именно Германии и 25 лет Харьков является городом-побратимом с городом Нюрнбергом, который достаточо много принимает участие в жизни нашего города.

Тож, можливо, в руках цих дітей вивести Першу столицю України на новий міжнародний рівень.