В сентябре в Харькове появится еще три школы для детей с особыми потребностями

28.08.2017 14:22   -
Автор:
Освіта для всіх. Вже кілька років це – девіз міської влаги. Ще в дві тисячі десятому у Першій столиці працювала перша в Україні школа для дітей із проблемами опорно-рухового апарату. І зараз робота над створенням інклюзивної освіти в місті триває.
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради
 
В сентябре добавятся еще три школы, которые смогут принять к себе детей с особыми потребностями. Мы стараемся помочь этим школам и по благоустройству, по приобретению мебели, по созданию условий для того, чтобы дети чувствовали себя нормально и включались в рабочий процесс.
 
Дві школи із інклюзивною освітою вже функціонують у Харкові. Це сто двадцять четверта та сто тридцять восьма. Там є все необіхдне: пандуси, туалетні кімнати на всіх поверхах, на навчання дітей із особливими потребами привозять спеціальні автобуси. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради
 
Хочу сразу отметить, что кроме материальных условий пребывания детей в школах, в них работают логопеды, дефектологи, работают дополнительно, есть ставки специалистов, которые занимаются только особыми детьми.  
 
Такі ж фахівці працюватимуть також у нових інклюзивних школах. У вересні їх буде вже п'ять. В цілому ж влада міста працює над тим, аби школи для особливих дітей були підготовлені у всіх районах міста.