В рамках проведения в Харькове “Ночи науки” днём проходили детские познавательные программы

26.09.2016 13:02   -
Автор:
Величезна аудиторія Національного медуніверситету на деякий час перетворилася в імпровізовану лікарню. Школярам, які стали учасниками проекту, що проходив в рамках "Ночі науки", організатори запропонували виступити у ролі турботливих батьків. Пацієнтом був плюшевий ведмедик. Тож дітлахи визначали симптоми його захворювання, відводили до певного профільного фахівця і призначали лікування. 
 
Христина Потіхенська голова ради студентсько-наукового товариства ХНУМ
 
С детьми мы играем в госпиталь, лечим больных наших мишек, тем самым избавляем маленького пациента от синдрома белого халата, когда маленький ребёнок боится идти к доктору и трудно идёт на контакт, соответственно мы помогаем и родителям, и докторам. Я думаю дети получили массу удовольствия. 
 
Як зізнаються школярі, для них така гра видалась дійсно і забавною, і пізнавальною. Вони уважно слухали фахівців, ставили купу запитань та залюбки брали участь у конкурсах та вікторинах на медичні теми. 
 
Єлизавета Удовиченко учениця гімназії №116
 
Узнала больше о некоторых профессиях, видах докторов, узнала полезную для себя информацию. 
 
Лев Король учень гімназії №116
 
Очень интересно, мы узнали новые болезни. Я раньше только стоматолога боялся, а теперь вообще никого не боюсь.
 
Це поки перший досвід проведення ось таких ігрових пізнавальний програм для дітей в рамках грандіозного наукового проекту, кажуть організатори і зазначають, як і школярі вони запозичили для себе багато нового, тож обіцяють наступного року провести ще більш масштабний і удосконалений дитячий проект.