В областной больнице появился уникальный, лучший в Украине, компьютерный томограф

19.04.2017 15:23   -
Автор:
Придбання цього унікального обладнання – подія для всієї Харківщини, адже подібне устаткування на сьогодні є тільке у Києві. І цей, 128-зрізовий комп’ютерний томограф – другий в Україні. Він був спеціально закуплений для Харківської обласної клінічної лікарні, куди по медичну допомогу щоденно звертаються тисячі мешканців зі всього регіону. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Надеюсь, что данные возможности качественного, хорошего оборудования дадут нам перспективу уменьшения количества болезней и конечно же более качественного реагирования на те нужды, которые есть у пациентов. Я думаю, при таком качественном обследовании будет спасено много жизней и эта функция будет доступна каждому больному при предписании врача бесплатно в области. 
 
Тепер тут можна проводити обстеження такі, що раніше не проводились і без виключення всім пацієнтам абсолютно з усіма проблемами зі здоров'ям. 
 
Богдан Федак головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні 
 
Сьогодні потрібно на такому апараті обстежувати пацієнтів тільки тих, з якими ми не можемо дати собі ради на апаратах більш низького рівня, використовувати його тільки за призначенням. Якщо апарат працюватиме в більш щадящому режимі, то треба розраховувати на 20-25 обстежень. 
 
Ще одне унікальне обладнання, яке нещодавно придбали для обласної лікарні  - це апарат УЗД, що немає аналогів в Україні. Він оснащений потужною операційною системою, що дозволяє проводити ще й аналіз всіх досліджень і визначати патології плода у вагітних.
 
Ірина Крамаренко завідувач відділення ультразвукової діагностики Харківської обласної клінічної лікарні 
 
Получается более точная информация и можно проводить диагностику в трудных случаях при исследовании пациентов взрослого возраста и в перинатальной диагностике. Уникальная система, побольше бы таких аппаратов на Украине. 
 
І це ще не останнє оновлення лікарні. За кошти обласного бюджету тут суттєво відновили роботу анггіографа, за допомогою якого лікарі зможуть проводити і діагностику, і лікування інфарктів та інсультів.  
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Мы также настаиваем на том, чтобы из государственного бюджета по определённой программе, которая даст возможность закупки ещё одного такого аппарата и будем выделять софинансирование из областного бюджета для того, чтобы в этом году купить ещё один такой ангеограф в областную клиническую больницу, чтобы большее количество людей могли воспользоваться этими услугами. 
 
Також в перспективі, як зазначають депутати Харкывської облради, оснастити головну лікарню області ще й надсучасним магнітно-резонансним томографом. 
 
Володимир Святаш депутат Харківської обласної ради 
 
Мы дали зелёный свет и вот этот зелёный свет воплотился сегодня в то, что вы сегодня видели. Это, конечно, большое достижение для Харьковской области. И сегодня мы ставим следующую задачу. По программе "Здоровье Слобожанщины" на 17 год, я думаю, мы каким-то образом найдём эти 45-47 миллионов для магнитно-резонансного томографа.