В марте начнется строительство мусороперерабатывающего завода

03.02.2017 17:01   -
Автор:
Новий амбіціозний та важливий проект для Харкова. Вже наступного місяця в Дергачах розпочнеться будівництво комплексу з переробки сміття, що вивозиться з мегаполісу. Про це повідомив перший віце-мер Ігор Терехов. Інвестором проекту виступає Світовий банк.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Впервые в истории Украины город Харьков приступает к строительству мусороперерабатывающего предприятия с полностью замкнутым циклом. Поэтому сегодня полностью разработана проектно-сметная документация, прошли все тендерные процедуры, определены победители тендерных торгов и в марте месяце, сейчас спадут холода, и в марте мы приступим к реализации этого проекта. Очень серьёзный проект, такого в Украине никогда не было, я уверен, тут Харьков станет первопроходцем. И сможет показать пример другим городам и показать пример Киеву. 
 
Прикладом бути Харкову не звикати. Запорукою чистоти в ньому стало і своєчасне вивезення сміття, додає Ігор Терехов. У місті вже 11 років поспіль діє програма з утилізації відходів. В її рамках спеціально було створено спеціалізоване КП "Комплекс з вивозу побутових відходів". Саме воно піклується про порядок у дворах багатоповерхівок. Сучасна техніка підприємства раз на день забирає все, що накопичилося в контейнерах, які є біля кожного під'їзду. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Сегодня Харьков один из лучших городов в котором грамотно, чётко по расписанию убирается мусор. И вы знаете, что у нас отработана чётко система сбора мусора, но проблема утилизации мусора – она крайне актуальна. Вы видите, те проблемы, которые были во Львове из-за того, что там всё это нерачительно было сделано, такого мы себе позволить не можем и никогда в Харькове такой экологической катастрофы не произойдёт. 
 
Зараз спеціалізоване КП займається оновленням по місту сміттєвих контейнерів, додає владник. Взамін старих встановлюють сучасні, європейского зразку. Також міська влада дбає і про оновлення автопарку підприємтва. Наприкінці року закуплені за програмою "Чисте місто" 22 сміттєвози-бункеровози класу ЄВРО-5 марки "Ford". Автомобілі для збирання та вивезення побутових відходів вже працюють на маршрутах.