В Кабмине пояснили, как выбрать между льготой на оплату “коммуналки” и субсидией

20.01.2017 13:20   -
Автор:
Пільга на сплату житлово-комунальних послуг або субсидія? В Кабміні пояснили: сім'я має право вибору.
 
"Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії. І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно буде подати заяву для призначення субсидії."
 
Якщо заяву на субсидію пільговик подав, втім її за певних причин не нарахували, йдеться в повідомленні на урядовому порталі, при наданні послуг постачальник має автоматично враховувати пільгу. На неї, нагадаємо, мють право учасники війни, члени сімей загиблих та померлих учасників війни, ті, хто мають особливі заслуги перед Батьківщиною та їх близькі родичі, жертви нацистських переслідувань та діти війни. Якщо представник однієї з цих категорій вирішив користуватись не субсидією, а пільговою знижкою, для її отримання він має зібрати пакет документів та особисто з'явитись у відповідній організації.
 
"Для отримання пільги на оплату житлово-комунальних послуг особа, яка має право на пільги, повинна звернутись до надавача послуг, подати заяву, оригінал посвідчення, яке засвідчує право на пільгу, та його копію, ідентифікаційний номер, довідку про склад сім’ї (для визначення права на пільги членів сім’ї). Крім цього, пільговику необхідно звернутись також до органу соціального захисту для внесення даних про пільговика до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги."
 
Між тим, в Кабміні нагадують: якщо сукупний прибуток родини в розрахунку на одну людини більший за тисячу дев'ятсот тридцять гривень, право на знижку пільговик втрачає.