В Харькове участились случаи заражения ОРВИ, в городе ограничат массовые мероприятия, в лечебных учереждениях вводится карантин

25.11.2013 20:37   -
Автор:

Гостра респіраторна вірусна інфекція розгулялась не на жарт – у Харкові кількість хворих на ГРЗ росте щоденно, кажуть у обласному управлінні санітарно-епідеміологічної служби. Поріг епід-захворюваності вже перевищено вдвічі – у Київському, Ленінському, Жовтневому та Орджонікідзевському районах.

Микола Чигрінець виконуючий обов'язки начальника міського управління ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби Харківської області

-Заболеваемость в абсолютных цифрах – 1626, по сравнению с прошлой неделей было 937. Всего обратилось за медицинской помощью 5366 человек  – это за сорок седьмую неделю. Это на 11,4 процента больше чем за предыдущую неделю.

ГРЗ – хвороба підступна та одна з найпоширеніших, кажуть фахівці. Передається повітряно-крапельним шляхом.  Гарантоване зараження можна отримати навіть за кілька хвилин спілкування з хворим, тож санлікарі наполегливо радять харків’янам поки що утриматись від заходів, в яких беруть участь багато людей.

Микола Чигрінець виконуючий обов'язки начальника міського управління ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби Харківської області

-Рост заболеваемости, а также госпитализация послужила тем, что мы  обратились с поданням до Харьковского городского головы – Геннадия Адольфовича Кернеса, чтобы они на своем уровне приняли решение об ограничении массовых мероприятий которые проводятся в целом по городу.

Тим часом у медичних установах ввели карантин. Відвідування всіх стаціонарних відділень лікарень буде обмежено, доки епідеміологічна ситуація міста не покращиться.