Оголошення: конкурс на право укладання договорів оренди на нежитлові приміщення

26.11.2013 00:01   -
Автор:

Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради у відповідності до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Порядку передачі в оренду майна, що є комунальною власністю територіальної громади міста Харкова і Положення про проведення конкурсів на право оренди майна територіальної громади м. Харкова, затверджених рішенням 11 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 16.11.2011р. № 492 / 11, 493 / 11, оголошує конкурс на право укладання договорів оренди на нежитлові приміщення, а саме:

№ 

з/ п

Місце розташування об’єкта оренди

Характеристика та площа приміщення

Вартість об’єкта оренди, грн.

Задаток за участь у конкурсі, грн.

Початкова стартова орендна плата на рік, %

1

Жовтневий район, вул. Тімірязєва, 30, літ. «А­9»

Приміщення 1‑го поверху житлового будинку загальною площею 313,2 м
2

368 500,00

18425,00

5

2

Орджонікідзевський район, вул. Миру, 2, літ. «А­6»

Приміщення 1‑го поверху загальною площею 72,9 м
2 в житловому будинку

101 676,00

5083,80

20

3

Фрунзенський район, вул. Рибалка, 4, літ. «А­5»

Приміщення підвальної частини загальною площею 256,5 м
2 у житловому будинку

296 940,00

14 847,00

5

Умови конкурсу:
1. Розмір орендної плати:
— ефективно використовувати об’єкт оренди при найбільшому розмірі орендної плати;
— своєчасно сплачувати орендну плату за користування об’єктом.
2. Ефективне використання об’єкта оренди за цільовим призначенням:
— пропозиції щодо подальшого використання.
3. Дотримання вимог експлуатації об’єкта:
— здійснювати підприємницьку діяльність, яка б не зашкоджувала екологічному середовищу;
— підтримувати санітарно‑епідеміологічний стан приміщення;
— дотримуватись протипожежних норм.
4. Проведення планово-попереджувального ремонту або капітального ремонту (при необхідності):
— покращити санітарно-технічний стан об’єкта;
— брати участь у єдиному архітектурному рішенні щодо реконструкції фасаду;
— брати участь у благоустрої прилеглої території.
5. Інші умови, пов’язані з інтересами територіальної громади м. Харкова.
6. Компенсація переможцем конкурсу витрат орендодавця або іншого учасника на здійснення незалежної оцінки об’єкта оренди, виготовлення технічного паспорта, витрат пов’язаних з оформленням свідоцтва про право власності територіальної громади м. Харкова на нерухоме майно, отриманням витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав власності та висновку Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. М. С. Бокаріуса, витрат орендодавця на публікацію оголошення про намір передати приміщення в оренду, про конкурс та про результати конкурсу за виставленими рахунками відповідних засобів масової інформації.
Засідання конкурсних комісій відбудеться 12.12.2013 р. о 10.00 в управлінні комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради (пл. Конституції, 16, 2-й поверх, каб. 6А).
Додаткову інформацію можете отримати: 3-й поверх, кімната № 21, тел. 725-25-39.
Для участі у конкурсі необхідно надати такі документи:
Заяву, в якій зазначається найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, місцезнаходження або місце проживання, контактний телефон, місцезнаходження предмета оренди (адреса, поверх, площа), мета подальшого використання об’єкта оренди та передбачуваний термін оренди, банківські реквізити для повернення застави за участь у конкурсі.
До заяви додається:
– юридичними особами — нотаріально посвідчені копії установчих документів, оригінал чи нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує державну реєстрацію юридичної особи, копія довідки органу Державного комітету статистики України про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців України, документ, що підтверджує право підпису особи, для неприбуткових організацій — завірені копії документів про внесення до реєстру неприбуткових організацій та установ, належним чином оформлену довіреність, видану представнику юридичної особи (у разі потреби), проект договору оренди, довідка про банківські реквізити для повернення суми застави, інші документи, передбачені умовами конкурсу;
— фізичними особами — оригінал чи нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує його державну реєстрацію, копія довідки органу Державної податкової адміністрації України про взяття на облік як платника податків, декларація про доходи, отримані від заняття підприємницькою діяльністю або копія довідки про сплату єдиного податку, проект договору оренди, довідка про банківські реквізити для повернення суми застави, інші документи, передбачені умовами конкурсу.;
Проект договору оренди має містити зобов’язання та пропозиції щодо виконання умов конкурсу.
До участі у конкурсі допускаються юридичні та фізичні особи, які своєчасно подали заяву і документи, та внесли суму застави у розмірі 5 відсотків від оціночної вартості об’єкта оренди, але не більше від річної плати за оренду майна.
До участі у конкурсі не допускаються юридичні та фізичні особи, які вже брали участь в попередніх конкурсах та їх пропозиції щодо розміру плати за оренду майна не були виваженими з точки зору реальних можливостей учасників конкурсу, що призвело до неотримання коштів до міського бюджету та неефективного використання конкурсних об’єктів.
Сума застави повертається особам, які не стали переможцем конкурсу, протягом трьох банківських днів з моменту визначення переможця конкурсу. Сума застави, що перерахована переможцем конкурсу, зараховується в рахунок орендної плати. У разі відмови переможця конкурсу від укладання договору оренди сума застави йому не повертається.
Стартова орендна плата буде визначатися за Методикою розрахунку та порядком використання плати за оренду майна, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади м. Харкова, затвердженої рішенням сесії Харківської міської ради від 23.12.2011р. з урахуванням цільового призначення використання майна учасниками конкурсу по найбільшій ставці орендної плати.
На засідання конкурсної комісії учасники надають:
— документ, що засвідчує сплату застави за участь у конкурсі;
— пропозиції у конверті з написом «На конкурс», запечатаному печаткою учасника конкурсу (пропозиції щодо експлуатації і поліпшення об’єкта (техніко‑економічне обґрунтування або бізнес-план) та запропонована сума орендної плати за користування об’єктом оренди);
Кінцевий строк надання документів — 04.12.2013 р. до 17.00.
Начальник управління комунального майна та приватизації В. М. Солошкін