В Харькове тестируют новый пожарный гидрант. Есть первые результаты

19.12.2017 14:10   -
Автор:
Скоротити час пошуку, підключення, а відтак і прискорити гасіння пожежі, що збереже людське життя, або майно . Доступ до води в міських умовах вкрай важливий. Пожежний гідрант нового зразку встановили біля однієї з пожежних частин, аби протестувати його технічні можливості. 
 
Олексій Чаплигін заступник начальника Слобідського райвідділу ГУ ДСНС України у Харківській області 
 
Он видим, он находится над землей. Не нужно открывать люк для того чтобы установить пожарную колонку для подачи воды. К нему можно сразу подъехать – он виден на расстоянии. Сразу же подключить пожарные рукава и сразу же пойдет вода, для того чтобы осуществить тушение пожара.  Время подключения пожарных рукавов к гидранту и подачи воды, при тушении пожара сокращается значительно – раза в полтора.
 
Окрім скорочення часу на підключення, гідрант за даними виробника пристрою, розрахований і на експлуатацію при низьких температурах. Перевіряти його роботи в зимовий час будуть фахівці Харківводоканалу 
 
Олексій Мацюк начальник служби водопровідних мереж Слобідського району комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
В данном гидранте предусмотрен спускной кран для опустошения самого тела гидранта от набранной воды. Данный гидрант сделан из чугуна, то есть вандалам он не сильно будет интересен, снять его тоже будет тяжело. Единственное в нем предусмотрено на случай сбития автомобилем отрывные болты, которые проточены. В этом случае гидрант падает, срабатывает обратный клапан  и подача воды в нем закрывается – извержения воды не будет как в фильмах.
 
Спеціалісти вважають що такі гідранти варто встановлювати у місцях відпочинку, на площах, або ж біля великих підприемств, що дасть змогу пожежним швидкий доступ до води. Будуть у Харкові такі пристрої чи ні – покажуть кінцеві результати тестування.