В Харькове стартовала программа компенсации процентной ставки по теплокредитам

02.03.2017 14:08   -
Автор:
Утеплення будинку, заміна котла, встановлення вікон. Будь-які роботи з енергозбереження харків'яни можуть провести вигідно. Адже крім компенсації частини тіла кредиту, що бере на себе держава, люди економитимуть і на відсотках. Вагому їхню частину бере на себе міський бюджет. Відповідна програма, що була ухвалена за ініціатива мера Геннадія Кернеса, запрацювала.
 
Дмитро Гармаш заступник директора Департаменту економіки та комунального майна
 
Она предусматривает компенсацию учётной ставки Нацбанка Украины – на сегодня составляет, процентная ставка, 14% годовых. Вопрос энергоэффективности и энергосбережения на сегодня – это одна из топовых задач, как для города, так и для страны в целом, учитывая ситуацию по тем тарифам на тепло, которая сложилась. Данный вопрос находится на контроле у городского головы и мы регулярно информируем о ходе работы по реализации программы.
 
Аби стати учасником програми, необхідно лише звернутися до державних банків. Там людина може отримати кредит на енергозбереження у розмірі до п'ятдесяти тисяч гривень і терміном до трьох років. Пакет документів для оформлення позики не великий.
 
Алла Півовар представник банку
 
Это паспорт, код, справку с места работы о доходах за последние 6 месяцев или довідку фізособи-підприємця. И 4-ый документ – это либо договор, или счёт-фактура с предприятия, которые непосредственно оказывает услуги по продаже материалов энергосберегающих.
 
Заявка розглядається протягом доби. У разі позитивного рішення, людині видається кредит. А далі, кажуть фахівці, данні про учасника програми передаються, як до державної агенції, так і до міськради. Після завершення запланованих робіт з енергозбереження, направляються кошти на компенсацію кредиту учаснику програми. Ці гроші, зокрема з міського бюджету, надходитимуть оперативно, зазначили у мерії. Відповідні фінанси зі скарбниці міста виділені. Цього року ця сума склала півтора мільйони гривень.