В Харькове прошла XII сессия облсовета шестого созыва

26.04.2012 18:43   -
Автор:

На поряку денному майже півсотні важливих для життя Харківщини питань. Та у сесійній залі працювати прагнуть не усі. Депутати від БЮТ підняли галас, щоправда місце ватажка традиційно порожнє. Арсен Аваков закордоном, йому досі інкримінують махінації із землею. Тож у залі спочатку білосердешні зачитали промову, потім взагалі відмовились розглядати важливі для регіону питання і залишили приміщення.  

Михайло Добкін,  голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Громче всех кричат о наведении порядка, сами нарушают порядок, захватывая трибуну, а теперь еще демонстративно уходят из этого зала. Видно отсутствие партагеносы с итальянскими корнями сильно влияет на работу этой немногочисленной группки людей

Сергій Чернов , голова Харківської обласної ради:

-Це право депутатів, хочуть вони працювати, вони працюють, не хочуть- не працюють. Викликами такими, якщо вони думають,що вони можуть впливати на роботу Харківської обласної ради або якимось чином викликати позитивні емоції у територіальної громади, то повірте, вони дуже помиляються.

Робота розпочалась. Депутати прийняли ряд важливих змін до бюджету. Так на реалізацію соціальних ініціатив було направлено більше ста двадцяти мільйонів гривень. Тільки на допомогу малозабезпеченим сім"ям та інвалідам виділи вісімнадцять мільйонів гривень.

Сергій Чернов,  голова Харківської обласної ради:

-Сегодня выделена субвенция, которая пришлав Харьковскую область это восемь миллионов для районов и городов Харьковской области на зароботные платы и расчеты за энергоносители. Мы направили и средства на строительствто ряда башен, это для поселка Кегичевка.

Окрім того, депутати затвердили програму "Здоров"я Слобожанщини", до дві тисячі чотирнадцятого року. Сюди входить і медобслуговування, і придбання нового обладнання, ліків, ремонт лікарень, поліклінік. На усі ці потреби на дві тисячі дванадцятий рік піде близько ста двадцяти тисяч гривень. Велика робота за рахунок цієї програми була проведена і минулоріч.

Ігор Шурма,  заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Ми в минулому році осовоїли два і три десятих мільйони гривень, які пішли, щоб чотириста тридцять інвалідів війни були забезпечені слуховими апаратами,триста людей були прооперовані з видалення катаракти,тисячу дев"ятсот інвалідів,учасників війни були зубопротезовані.

Також депутати затвердили програму про виплату стипендій обдарованим молодим людям до тридцяти п"яти років. Буде зібрана комісія, яка у десяти номінаціях обиратиме кращих. Переможці отримуватимуть по двісті гривень. А ще присвоюватиметься грант-премія. Видаватимуть її раз на рік у розмірі тисяча сто гривень, також у десяти номінаціях.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко. Харьковские Известия