В Харькове проходит съезд эндокринологов Украины

20.11.2019 14:56   -
Автор:
Підбити підсумки наукових досягнень та визначити перспективи на майбутнє. Із такою метою у Харкові триває з'їзд ендокринологів. І це дуже значна подія, кажуть лікарі, адже тут можна отримати досвід від провідних фахівців, розглянути питання та виклики сучасної медицини.  
 
Віталій Цимбалюк Президент Національної академії медичних наук України
 
Ще одна мета з'їзду – зібрати людей в вашому чудовому Харкові, тому що ми святкували річницю з нагоди дня народження або з дня створення одного з найкращих науково-дослідних інститутів нашої академії – Це державна установа "Інститут проблеми ендокринної патогогії імені Данилевського". Та увага місцевої влади, та увага Президента держави, який привітав і з'їзд і 1000-річча – це, дійсно, високе визнання.
 
На самому з'їзді зібралися видатні ендокринологи не лише з Україні, а й з-за кордону. Провідні фахівці з дев"яти країн приїхали до Першої столиці, аби не лише поділитися власним досвідом, а й перейняти його. І харківські лікарі певні, їм є що розповісти.  
 
Галина Михайліч лікар-ендокринолог
 
Безусловно, Харьков тоже не отстает от других стран, от специалистов американских. Я знаю, к нам приехали из Польши, и из других стран на эту конференцию. Мы можем тоже поделиться опытом. 
 
Тож цей з"їзд – це майданчик, де кожен зможе знайти для себе щось цікаве, кажуть лікарі. Тому вони певні, що проводити такі заходи необхідно й надалі. 
 
Тетяна Зовиброда лікар-ендокринолог 
 
Конечно, они очень важны для повышения квалификации, для профессионального развития. Нам очень важно развиваться в этом вопросе и быть знакомыми с новыми технологиями, с новыми методами, чем мы можем помочь пациентам.