В Харькове открылся VIII Национальный съезд фармацевтов Украины

14.09.2016 15:55   -
Автор:
1,5 тисячі делегатів з усієї України та 22 держав світу. Стільки учасників об"єднав навколо себе VIII Національний з’їзд фармацевтів. Захід пройшов напередодні професійного свята представників цієї галузі у Харкові не просто так. Адже саме Слобожанщина, підкреслила тимчасово виконуюча обов"язки губернатора Юлія Світлична, щороку вирощує десятки талантів.
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації
 
Харківщина – це місто сталих традицій. Це освітянська та наукова столиця України. Саме на Харківщині є перший та єдиний фармацевтичний вуз, який готує професійні кадри та радо влаштовує їх на підприємства області у галузі фармациї. Напередодні професійного вашого свята я бажаю представникам чарівної професії здійснення бажань, мрій та сподівань.
 
Головне завдання на порядку денному цьогорічного з"їзду: вирішити чи не найголовнішу фармацевтичну проблему держави. 
 
Валентин Черних голова робочого оргкомітету VIІI Національного з'їзду фармацевтів України
 
На сьогоднішній день тільки 30% роблять наші виробники ліків, а 70% ми закуповуємо. Так не можна. Треба повернути навпаки. Іноземні ліки коштують в 5 разів дорожче, ніж наші. також будемо вирішувати цю проблему.
 
З"їзд фармацевтів триватиме упродовж трьох днів. За цей час делегати та учасники обміняються власним практичним досвідом, обговорять біотехнології та нанотехнології у фармації і розглянуть сучасні підходи у розробці нових лікарських засобів.