В будинку на Червоноармійській розпочали відновлювальні роботи

25.02.2013 19:37   -
Автор:

Олександр Лемента заступник директора Департаменту житлового господарства

-Получены поэтажные планы этого дома, получены техническое заключение о состоянии несущих конструкций. Вкратце : дом восьмиэтажный, три продольные несущие стены из глиняного кирпича дают основания для восстановления. И самое плохое – это приставные деревяннные каналы, по которым распространялся огонь в момент пожара.

Зараз будівельники збираються відремонтувати покрівлю, під'їзд, відновити несучі стіни, вентиляційний канал та замінити дерев'яні перекриття. Майже половина квартир у восьмому та дев'ятому під'їздах вже забезпечені електроенергією. Там працюють газові плити і є гаряча та холодна вода.
Щодо матеріальної допомоги жителям, чиї квартири постраждали під час пожежі або внаслідок її приборкання, гроші видадуть вже цього тижня. Кошти з міського бюджету отримають всі тридцять п'ять родин, які були відселені. Все це обговорили на спеціальній міській комісії з надзвичайних ситуацій. Там же закцентували увагу і на профілактиці пожеж. Щоб їх було якомога менше, в Харкові вирішили посилити контроль над пожежною безпекою та перевірити місця, які особливо схильні до таких ситуацій.

Ігор Піндер начальник Харківського міського управління ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області

-В частности, это в ночных клубах, ресторанах, дискотеках и других развлекательных заведениях.

В результаті таких перевірок кілька об'єктів, які не дотримувалися правил пожежної безпеки, закрили. В інших же – провели роз'яснювальну роботу:зокрема, власникам розважальних закладів показали, як евакуювати людей у випадку пожежі та як користуватися вогнегасником.

Олександра Суфіянова