Уряд збільшив список країн “зеленої зони”

20.07.2020 13:25   -
Автор:
Кількість країн, з яких українці можуть вільно повертатися додому збільшилася. Міністерство охорони здоров’я змінило критерії "зеленої зони". Тепер після повернення з "зелених держав", українцям не потрібно проходити самоізоляцію чи сдавати тест на коронавірус.  Про це повідомив очільник міністерства Максим Степанов.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
Після того, як був збільшений поріг із 40 активних хворих на 100 тис. населення до 55 осіб, до переліку країн із зеленої зони додалося ще 9 держав. З усією цією інформацією ви можете ознайомитися на сайті МОЗ. Серед цих 9 країн наступні: Албанія, Болгарія, Румунія, Єгипет, Сербія, Чехія та інші держави.
 
Кордони ж Європейського союзу для українців поки що закриті. Але у МОЗ зазначають, що в України є всі шанси відповідати критеріям, що необхідні для подорожей до Шенгенської зони.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
Динаміка захворюваності за останні два тижні у нас перевищує ті норми, які для себе взяли в Європі. Ми рахували: орієнтовно, якщо у нас протягом двох тижнів кількість випадків не буде перевищувати 460-480 хворих, то тоді ми впишемося у сьогоднішні критерії ЄС.
 
Європейська комісія переглядає список безпечних держав, яким дозволено перетинати кордони ЄС кожні два тижні.