Украинских бизнесменов стали “инспектировать” мошенники под видом сотрудников Гоструда

21.02.2017 14:57   -
Автор:
Наслідки законодавчих нововведень для бізнесу вже відчутні. Люди налякані перевірками Державної інспекції з питань праці та новими штрафами. Адже згідно законодавства за неоформленого працівника тепер доведеться заплатити 96 тисяч гривень. Така сама сума штрафу в тому випадку, якщо людина офіційно працює половину робочого дня, а фактично – весь день. Такі розміри штрафів, кажуть в бізнес-асоціаціях, створюють грунт для нових корупційних схем. А ажіотаж серед підприємців дає шахраям поле для дій. 
 
Были случае фейковых проверок, непонятными проверяющими. Такие факты были по шести областям, в том числе в Харьковской области. 
 
Олександр Чумак голова "Асоціації приватних роботодавців"
 
Не відчиняти двері псевдоперевіряючим бізнесмени бояться – штраф за недопущення інспектора на територію підприємства – триста двадцять тисяч гривень. В управлінні Дежпраці радять читати перелік підприємств, що перевірятимуться на сайті відомства. І запевняють: законодавчі нововведення не несуть нічого поганого. 
 
Юлія Гончарова начальник управління з питань праці ГУ Держпраці
 
В условиях нового законодательства могу сказать, что соблюдать его и можно и нужно. И это действительно реально.
 
От тільки статистика, кажуть в бізнес-асоціаціях, свідчить про інше. 
 
Олександр Чумак голова "Асоціації приватних роботодавців"
 
На 10 февраля у нас закрылись 240 тысяч ФОПов. Часть из них были спящие, те, кто не работали. Но у нас есть и факты закрытия предприятий. которые реально работали, и даже с наемными рабочими.
 
Серед тих, хто закрився – люди, які не здатні платити сімсот чотири гривні податку щомісяця та ті, хто не може платити найманим працівникам по три двісті, ще й сплачуючи за них відповідні податки.