Українські банки гарантують 100-відсоткове відшкодування вкладів під час війни

03.01.2023 13:30   -

Надійність вкладів фізичних осіб зберігається і під час війни, акцентувала розпорядниця фонду гарантування. Навіть, якщо банк луснув, вкладник отримає свої кошти протягом 20-ти днів.

СВІТЛАНА РЕКРУТ РОЗПОРЯДНИЦЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗОСІБ
20 робочих днів — це той граничний термін, який Фонд гарантування бере, щоб розпочати виплати.
У вас є дві опції — ви зможете або прийти в один з банків-агентів, або взагалі не виходити з дому і здійснити це отримання через онлайн-сервіс. В нас є чотири банки, які приймають кошти онлайн, і все. Вам не потрібно жодних заяв, не потрібно жодних дій інших — просто паспорт та код, якщо у відділення банку, або пройти ідентифікацію онлайн, якщо це виплата онлайн.

Як зазначила розпорядниця фонду, такі ж правила розповсюджуються і на вимушених переселенців.
Якщо це громадянин України, немає значення, де фізично він перебуває.

СВІТЛАНА РЕКРУТ РОЗПОРЯДНИЦЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗОСІБ
Система онлайн-виплат власне і була впроваджена для тих людей, які вимушені тимчасово перебувати або не на території України, або не в тих регіонах, де вони жили, тобто переселенців. Майже 50% тих виплат, які зробив Фонд гарантування з початку війни, були здійснені в онлайн-спосіб.

До речі, з квітня 2022го року вклад гарантується в розмірі 100%.

СВІТЛАНА РЕКРУТ РОЗПОРЯДНИЦЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗОСІБ
Не залежить, яка сума в вас була на рахунку в банку — чи 500 гривень, чи мільйон. Включаючи нараховані відсотки, вам все це буде повернуто за рахунок Фонду гарантування.

У фонді зазначили, що 100% гарантія поширюється тільки на період воєнного часу та три місяці після закінчення війни. Після цього сума гарантування складатиме 600 тис. грн.