Украина останавливает международное пассажирское сообщение

16.03.2020 14:45   -
Автор:
У ніч з 16 на 17 березня "Укрзалізниця" призупиняє міжнародне пасажирське сполучення. Щонайменше на два тижні. Про це повідомили у прес-службі підприємства. При цьому пасажирам обіцяють повертати повну вартість квитків, навіть без стягнення додаткових зборів. 
 
Для цього потрібно звернутися у будь-яку залізничну касу, квитки придбані через інтернет повертаються через онлайн сервіси. На поїзди, яким буде обмежено маршрут, повну вартість квитка можна повернути у випадку якщо була скасовано зупинка, до якої пасажир мав проїзний документ. У всіх інших випадках повернення проїзних документів здійснюється на загальних підставах відповідно до «Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України». 
 
Крім того, поїзд «Чотирьох столиць» Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига не відправиться в рейс 16 березня в зв'язку з карантином в Литві і Латвії. Транзитні поїзди через Литву будуть ходити, але посадка і висадка пасажирів на Вільнюському залізничному вокзалі заборонена. Також, через припинення сполучення з Польщею ряд поїздів відмінено, а деяким обмежені маршрути прямування. Залізничне сполучення перестане з'єднувати Україну з Молдовою, Румунією, Угорщиною, Білоруссю і Росією. Також повністю закриватиметься автобусне і авіасполучення. В'їхати в Україну можна тільки на автомобілі. Наразі закрито 94 пункти пропуску автобусного сполучення та піші пункти. При цьому повідомляють у Кабміні, великі пункти пропуску продовжують працювати у штатному режимі підтримуючи сполучення з країнами-сусідами. Проходити у державу через них можуть тільки громадяни України,  у той же час іноземці  можуть вільно виїжджати за кордон.