Україна достроково накопичила необхідний обсяг газу для зими – Міненерго

19.09.2023 16:14   -

Станом на теперішній час загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув майже 15 млрд кубометрів. Отже, зазаначають в Кабінете Міністрів України, план з досягнення показника прогнозного балансу природного газу у сховищах, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково.

ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка – важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни.

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав, що таких результатів вдалося досягнути завдяки ефективній роботі нового менеджменту НАК «Нафтогаз України» та злагодженим діям всіх компаній газової сфери України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Сьогодні обсяг газу в сховищах становить – 14,7 млрд куб. м.
Група Нафтогаз достроково виконала розпорядження Кабінет Міністрів України з підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/24 року – до 1 листопада накопичити цей обʼєм для проходження опалювального сезону.
Ми продовжуємо нарощувати видобуток і закачку газу у ПСГ.
Ми демонструємо найвищі темпи буріння за останні 15 років.
За 2023 рік ми запустили в роботу 54 нових свердловини, наростивши добовий видобуток по країні до 52,7 млн куб. газу на добу.

Між тим за результатами стрес-тесту, ініційованого Міненерго та змодельованого міжнародною експертною групою, українська газотранспортна система та газові сховища готові успішно працювати в умовах воєнних викликів та у разі припинення транзиту російського газу.

ОСТАННІ НОВИНИ