Учасники традиційного Катинського моторейду приїхали до Харкова

13.09.2012 20:55   -
Автор:

Понад п"ятдесят залізних коней на Площі Свободи. Всі їхні власники – учасники вже традиційного Катинського моторейду. Вдванадцяте вони приїжджають в Україну, щоб вшанувати пам'ять всіх загиблих на східних землях поляків. У кожного з учасників моторейду діди, або прадіди загинули під час другої світової війни. Двадцять одна тисяча. Така цифра загиблих. Загальна тривалість маршруту шість з половиною тисяч кілометрів. Байкери вже проїхали  більшу його частину. Першого вересня вони стартували з Варшави, були в Литві, Білорусії та Росії.

-Это мой конь!

Один із учасників моторейду Петро. Він працює у Варшаві вчителем. У свій вільний час не розлучається зі своїм залізним конем ні на мить. Їздить на байку чоловік вже 30 років і сподівається, що це захоплення підхватять і його діти. Ну а поки Петро не приховує своїх емоцій від перших десяти хвилин у Першій столиці.

Петро учасник моторейду (м. Варшава)

-Понравилась реакция людей, трубили, махали. В России такого небыло, в Москве заехали и небыло файно. Как сам город? Город прекрасный. Солнце светит, жарко.

А от леді Магдалена – одна з двох жінок, які зважилися проїхати сотні кілометрів на мотоциклах. Їздить всього лише два роки, але вже не гірше за чоловіків, запевняє жінка.

Магдалена учасниця моторейду (м. Хойніце)

-Він дуже швидкий і в той же час прекрасний. Це не можна ні з чим порівняти. Перший раз було дуже багато адреналіну, ну просто файне відчуття.

Байкери у кожному місті покладають квіти і служать панахиду на місцях поховання польських офіцерів. Сьогодні така відбулася і на Українсько-польському меморіалі жертв тоталітаризму.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов Харьковские Известия