У Жовтневому районі ввели практику шефства над закладами освіти

18.02.2013 17:36   -
Автор:

Батьківські збори на чолі з головою району. Подібна практика – не нова для Жовтневого району вже як кілька років. На таких зібраннях батьки, вчителі та керівництво адміністрації разом вирішують насущні проблеми. У цьому навчальному закладі, 137 школі, навчається двісті сімдісят дітей. І тут було над чим попрацювати – перший поверх капітально не ремонтувався чи не з початку дати будівництва, а це сімдесят п'ять років. За місяць все змінилося, розповідає мати двох школярів Олена Мусієнко.

Олена Мусієнко мати двох учнів школи № 137

-За время учёбы моего старшего ребёнка, это 9 лет, таких перемен вообще небыло никаких. Мы своими силами помогали как могли, ремонтировали классы. Но вот таких глобальных изменений, которые произошли за короткое время никто не ожидал и небыло такого.

Зміни відбулися завдяки практиці, яку використовують у Жовтневому – шефство над закладами освіти, каже голова райадміністрації Тетяна Цибульник. Саме тому в цій школі і вдалося капітально відремонтувати перший поверх.

Тетяна Цибульник голова Жовтневої райадміністрації

-У нас сейчас за всеми учереждениями образованиями – за садами и школами закреплены шефы. Очень хорошо, что не один руководитель предприятия, руководитель рынка или предприниматель от этого не отказался. Они на прямую сотрудничают с директорами школ. Мы вместе сюда приезжаем, мы обсуждаем планы. Сейчас уже построили планы на лето и уже каждый понимает свою нишу, свою зону ответственности.

Асрян Бабкен підприємець, опікується школою № 137

-Я очень рад и перед коллективом обязался, что зависит от меня я помогу. И я обещаю, что наша, теперь можно сказать, что это наша школа, и я за это ответственность несу, 137 школа в Октябрьском районе среди восемнадцати будет самой красивой, самой чистой и самой привлекательной.

Єдине, що шефи попросили натомість від школярів, так це отримувати побільше нагород, як у галузі освіти так і у спорті.

Ігор Бескровний