У «Відродженні» призывают парламент принять специальный закон о муниципальной варте

10.07.2017 14:18   -
Автор:
Зменшити навантаження на Національну поліцію та приділити більше уваги громадській безпеці. Саме з цією метою у партії "Відродження" наполягають на ухваленні закону про створення муніципальної варти. Документ дозволить місцевим органам влади створювати спеціальні підрозділи. Їхня функція полягатиме у боротьбі з дрібними правопорушеннями, але головне – це громадська безпека, говорить заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач.
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" у Харківській облраді 
 
Муниципальная полиция есть практически в каждом городе Европы, она обеспечивает общественный порядок в городе, она не носит огнестрельного оружия, что большой плюс, но следит за тем, чтобы не повредили памятники, фонтаны, лавочки, все городское имущество. И, конечно, обеспечивает безопасность наших горожан.
 
Завдяки ж тому, що створення таких підрозділів знизить навантаження на Нацполіцію, це дозволить їй більше уваги приділити розкриттю кримінальних злочинів, переконує Володимир Скоробагач. При цьому працівники муніципальної варти запобігатимуть вчиненню тяжких злочинів і виконуватимуть функцію превентивної поліції.
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" у Харківській облраді 
 
Я знаю, что создание муниципальной полиции в Харькове обсуждается уже давно, но для того, чтобы она эффективно работала, нужно внести ряд изменений в законодательство. И цель этих изменений – это четкое разграничение полномочий муниципальной полиции и Национальной полиции. Именно этим вопросом сейчас занимаются наши депутаты от партии "Відродження" в Верховной Раде.
 
Найближчим часом, розповідає Володимир Скоробагач, нардепи від партії "Відродження" проситимуть колег у парламенті повернутися до розгляду існуючого законопроекту про муніципальну варту. Документ вже пройшов перше читання. В іншому випадку – парламентарі збираються ініціювати розробку нового спеціального закону, який би чітко розмежував повноваження Нацполіціі і муніципальної варти, а ще встановив зрозумілі функції таких підрозділів.