У “Відродженнi” предложили сменить порядок учёта газа для тех, кто не имеет индивидуальных счётчиков

22.03.2018 13:06   -
Автор:
Ганна Степанівна на кухні господує не довго, бо готує мало, каже, пенсії не вистачає на різноманітне харчування, от і звикла до жорсткої економії, заощаджкє кожну копійчину. А тут такі непередбачувані витрати. Після того, як в їхній багатоповерхівці встановили загальний газовий лічильник, оплата за блакитне паливо суттєво зросла.  
 
Ганна Кутепова пенсіонерка 
 
Так как по городу норма 3,3 с человека, если счётчика нет, ну мы всё время так платили, то у нас начали, вот первая квитанция – 4,27, ну ещё ничего, а вторая – 7,18. Это в 2,5 раза больше. Если вот с первого апреля будет 10 гривен куб. Если 3,3 – это 33 гривны, а так 72. Ну как это, а это на месяц мне хлеб. 
 
І таких людей, як Ганна Степанівна, чимало. Всі вони стали заручниками ситуації. Свого часу їм, без їхнього ж дозволу, встановили один лічильник на всіх і тепер, коли набув чинності закон, що забороняє це робити без згоди мешканців, вони не знають як його позбутися, як і не розуміють того, на яких умовах тепер можна отримати індивідуальний прилад. От і платять зповна за міфічні кубометри, які особисто не споживали та шукають захисту, звертаючись зокрема до депутатів партії "Відродження". 
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" в Харківській облраді 
 
Ко мне и к моим коллегам депутатам на приёмах постоянно обращаются люди. После установки домовых счётчиков им приходят платёжки, где суммы в 2-3 раза выше чем до их установки. прошло уже 2 месяца с того момента, как был подписан закон об установке индивидуальных газовых счётчиков. что же изменилось. Да ничего. Домовые счётчики запретили, а индивидуальные не устанавливают, потому что до сих пор Кабмин не принял порядок компенсации средств за счётчики. Поэтому их установка может затянуться на неопределённые период.  
 
Тож депутатська група "Партія "Відродження" запропонувала вихід із ситуації – доки в державі триватиме процес встановлення індивідуальних газових лічильників, врегулювати ціну на газ для населення. 
 
Володимир Скоробагач заступник голови Харківської обласної ради, керівник фракції партії "Відродження" в Харківській облраді 
 
Депутаты партии "Відродження" в парламенте зарегистрировали законопроект, который позволит не только уменьшить нормы потребления газа у тех, у кого ещё нет индивидуального счётчика, но и даст возможность отказаться от домовых счётчиков тем, кому их уже установили.  
 
А між тим Ганна Кутепова разом із сусідкою які б кошти не сплачували, як і зазвичай добросовістно заощаджують блакитне паливо і сподіваються, що питання справедливої оплати таки буде вирішено, адже поки всі спожиті кубометри просто розподіляються на всіх мешканців. 
 
Ганна Кутепова пенсіонерка 
 
И пирожки, и самогончик гонят. А делится по прописанным людям. Одна – одна. А вот сдают тут у нас квартиру и 5 живут, и 6, как навалятся, а прописан один. Я вот чай утром сделала с творжком поела и всё, на обед травку вот заварила.