У Першій столиці триває кронування дерев

12.03.2013 22:19   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Рух трамваїв по вулиці Академіка Павлова тимчасово перекритий. Тут працюють комунальні служби, вони кронують аварійні дерева, які перешкоджають безпечному руху громадського транспорту.

На все про все у бригади дві години, потім рух трамваїв буде відновлено. На цій ділянці, під бензопилу зеленбудівцям попався ось цей старий клен. Він своїми гілками заплутався в лініях електропередач. Будь якої миті могло статися замикання електрики. Але проблему усунули – небезпечні гілки прибрані.

Профільне КП кронуе дерева згідно заявок харків'ян і підприємств, що надходять як на телефон "Зеленбуду" так і на диспетчерську службу "15-62". Зараз, кажуть комунальники, найкращий час проводити роботи, поки дерева не розпустілісь, їм наносится мінімальна шкода. Тож заявки надходять з усіх районів міста. Найбільша кількість від мешканців приватного сектору.

Кронувати, аби попередити нещасний випадок. Така думка у більшості городян.

Сергій слюсар

-У нас много в городе аварийны страшных деревьев где страшно ставить свою машину. Да ну самое страшное домой летом идёшь, ветер – ветки летят, это очень страшное явление.

Людмила пенсіонерка

-Вот оно старое – оно может упасть. Надломилось и всё.

Володимир пенсіонер

-Падают деревья, травмируются люди, поэтому конечно нужно убирать. И много таких деревьев, которые идёш, а они висят. И около школы падают иногда, так что обязательно надо – это опасно!

Кронування та знесення аварійних дерев, у Першій столиці,  програма комплексна. Завдання комунальників: не тільки прибрати старі, а і висадити нові дерева. У цьому році на озеленення з міського гаманця планується витратити 730 тисяч гривень.

Ігор Бескровний