“У мене загинули діти та онуки!”, – харків’янка, яка втратила дітей та онуків через удар “шахедів”, розповіла про загиблих

11.02.2024 22:26   -

Тут все ще пахне дизельним паливом, бензином, а запах гару наче в’ївся в кожну деталь. Саме тут внаслідок влучення “Shahed” по нафтобазі стався вибух та вилив палива. Вогняна річка знищила вщент 10 та пошкодила 5 приватних будинків.

ОЛЕНА МЕШКАНКА ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Я вибігла надвір, і ця річка чорна текла. У мене як літній душ, ну не знаю, ну, як труби прориває. Швидко забігла і одяглася і вибігли через сусідів, через паркан перелазили, бо до хвіртки вже не можна було підійти. Вже все горіло!

ОЛЬГА МЕШКАНКА ПОСТРАЖДАЛОГО БУДИНКУ
Жах, жах! Апокаліпсис просто! Досі не можемо прийти до тями. Слів немає, річка вогненна вулицею. Вийти нікуди, цокали через двори чужі, але вдалося врятуватися. Сказали, що не підлягає відновленню. Не знаю, що робитимемо, не знаємо. Наприклад, сьогодні гірше, ніж учора чомусь, приходить розуміння того, що починається нове життя. Цілком, ми це не чекали і не думали!

Не обійшлося у цій трагедії і без загиблих. Вогонь забрав життя сімох харків’ян. З яких троє – неповнолітні діти. Тетяна Путятіна втратила сина, невістку та трьох онуків.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ТЕТЯНА ПУТЯТІНА ВТРАТИЛА СИНА, НЕВІСТКУ ТА ТРЬОХ ОНУКІВ
Я вам не можу передати, що в мене… Якби одна людина… П’ять людей! Ви не уявляєте цього! Діти, троє, ні в чому не винні. Невістка, син та троє малюків! Це дуже страшно! Я не знаю, як я далі житиму, не знаю! Ніхто не поверне мені дітей! Я не знаю, що сказати, у мене немає слів! Просто проклинаю тих, хто затіяв цю війну! Хто почав її, хто її підтримує! Хоча не можна проклинати, але в мене слів більше за інших немає! Не знаю, що вам сказати. О, я навіть дивитись боляче, я не можу!

ТЕТЯНА ПУТЯТІНА ВТРАТИЛА СИНА, НЕВІСТКУ ТА ТРЬОХ ОНУКІВ
Хай вони бачать, хай знають! Росія, дивись, що ти робиш! Дивись! Троє дітей, онуків, 10 місяців маленькому, чим він винен перед вами? Чим? Ви навіщо сюди прийшли? Ви захищаєте свою батьківщину, де? На чужій землі! Це абсурд! Я не знаю, не знаю. І читаю я багато коментарів, скільки нам бажають гидоти, за що?! Я сама російська, народилася у Білгородській області і ось це я отримала від своєї батьківщини?! Та я не хочу її вважати своєю Батьківщиною, не хочу! У мене тут діти загинули, онуки! Що я ще можу сказати… Я ніколи їм цього не пробачу! Ніхто не пробачить. І мені їх ніхто не поверне!

ТЕТЯНА ПУТЯТІНА ВТРАТИЛА СИНА, НЕВІСТКУ ТА ТРЬОХ ОНУКІВ
Я приходжу з роботи, а вони мені біжать на зустріч двоє, а маленький повзе до мене на зустріч. А тепер не можу… Тепер нема вдома, і ніхто мене не зустріне. Бабуся, а що ти нам принесла, бабусю, а що ти нам принесла? А тепер я їм шоколадки на могилки кластиму, вони любили шоколадки… А ще я була у доньки. Бабуся, а коли ти приїдеш?! Ти нам привези сосиски у тесті. Чекали на мене, вважав старший Льоша – бабуся, ти через 5 днів приїдеш. Так, Льошенько. Пальчики мені показував, загинав. Так, Льошенько, залишився один день, і я приїду. І ось приїхала.

Дізнавшись про трагедію харків’яни прийшли на допомогу. У трьох школах району були організовані штаби зі збору всього необхідного. Два дні поспіль небайдужі везуть все необхідне для постраждалих.

ТЕТЯНА МИРОНЕНКО ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Ми щиро дякуємо всім харків’янам, які відгукнулись на наше звернення про допомогу. Біль, горе і біда нашого району стала бідою всього міста. З самого ранку, вчора, немишлянці, мешканці нашого району, почали приносити допомогу. Це і одяг, і взуття, і продукти харчування. Буквально через годину нам на допомогу прийшли мешканці інших районів міста. Ви бачите, що сьогодні допомоги, ну скажімо дуже багато. Ми намагаємося все це сортирувати, все довести до ладу. Сьогодні вже другий день, коли потерпілі приходять і ми їм намагаємось допомогти взяти те, що їм перш за все необхідно на першому етапі. Ми їм говоримо, щоб вони приходили і сьогодні і завтра, і весь цей час. На сьогодні всі постраждалі розмістилися у сусідів, хто у родичів. Ми на сьогоднішній день маємо кімнати в гуртожитках, які ми запропонували всім потерпілим але люди на сьогоднішній день визначаються. Дуже важко їм покинути зараз свою вулицю, тому вони ці перші дві доби знаходяться у сусідів, у родичів, які безпосередньо живуть на Немишлі. Але ми розуміємо, що пройде день-два і люди зрозуміють, що це довготривалий період і, звичайно, їм буде необхідно житло для більш тривалого періоду. Тому ми на сьогоднішній день готові запропонувати місця, кімнати, в гуртожитках. Крім того, до нас звернулись мешканці нашого міста, які насьогодні пропонують і ізольоване житло, і пропонують будинки у приватних секторах у інших районах міста. Тому потерпілі на сьогоднішній день визначаються і ми готову будемо їм надати допомогу в будь-який час!

ОСТАННІ НОВИНИ