У Харкові відкрили почесне консульство Румунії

01.03.2023 19:09   -

У Харкові відкрилось почесне консульство Румунії. На сьогоднішній день це дев’ятнадцяте консульство іноземної країни в місті. До тепер їх було 18. Посол Румунії підкреслив, що Харків обрали не випадково. Дипломатична місія консульства – ще більше уваги світової спільноти привернути до Харкова, як до міста-героя, яке вистояло перед навалом агресора і потребує допомоги у відновленні.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Початок праці консульства дав імпульс розвитку наших міжмуніципальних відносин. Я вважаю, що нам потрібно місто-партнер і в Румунії. І сподіваюсь, що почесне консульство буде сприяти цьому.

Під час дипломатичної зустрічі посла Румунії з мером Харкова були окреслені плани щодо майбутніх взаємовідносин. Стосується це спільних проектів у виробництві, освіті, відбудові Харкова. Посол зауважив, що багато підприємств Румунії готові співпрацювати з Харковом в різних сферах. Політика, економіка, допомога переселенцям – це ті сектори, в яких вже сьогодні ведеться спільна робота.

АЛЕКСАНДРУ-ВІКТОР МІКУЛА НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ РУМУНІЇ В УКРАЇНІ
Ми також намагаємося допомагати енергетичному сектору. Ми сподіваємось, що Україна якнайшвидше вступить та стане повноцінним членом євросоюзу та нато. Але це загальні слова. А щоб перейти до конкретних дій, Нам треба поспівпрацювати з місцевими органами влади, з бізнесами, університетами, і таким чином будемо знати, які в вас приоритети іякі є проекти, щоб ми могли разом поспівпрацювати.

В свою чергу Ігор Терехов підкреслив, що  відновлення економіки  післявоєнного Харкова потребуватиме підтримки іноземних партнерів

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми разом будемо створювати проекти. Проекти, які будуть здійснені при відбудові міста Харкова, при наукових парках, айти кластерах. Це дуже потужні проекти. Ми над ними будемо разом працювати.

Ігор Терехов висловив сподівання, що всі обговорені спільні плани успішно втіляться в життя.

ОСТАННІ НОВИНИ