У Харкові відкрилась унікальна виставка картин Віктора Ковтуна (відео)

13.04.2023 20:13   -

Харків незламний, Харків живе незважаючи ні на що! У художньому музеї відкрилась виставка творів народного художника України Віктора Ковтуна. В картинах митця, створених за хронікою подій у Харкові під час війни, відчувається біль, страх, відчай, ненависть та прагнення допомогти – людям, місту, країні, а ще – жага перемоги та бажання все відродити!

ВІКТОР КОВТУН НАРОДНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ
Раз в п’ять років 1 червня я відкриваю в день народження в Художньому харківському музеї персональну виставку. Війна внесла свої корективи – виставка не 1 червня, а в чистий четвер, щоб всю цю нечисть змити. Зараз на виставці тільки 150 картин, але їх вже під 300. Коли їх було 250 я отримав державну премію ЗСУ ім. Богдана Хмельницького за цю військову серію. Символічно, що за мирну серію «Мій край Слобожанщина» я отримав національну премію Шевченка в 2010 році. Життя продовжується, твори продовжуються і це моя відповідь на те, що проходить. Я живу цим і працюю для харків’ян!

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми відкриваємо таку першу у військовий час виставку. І знаєте, дуже важливо, що це насправді історія міста. Історія міста до війни, історія міста у час цих жахливих подій, у час війни. І знаєте, коли бачиш ці картини – це емоції, емоції, які різні. Десь біль, десь не годування, десь впевненість у нашій спільній перемозі. І те, що зробив Віктор Іванович – це неперевершено. Я пам’ятаю перші дні, я пам’ятаю перші тижні війни, коли було дуже важко. Було важко усім нам харків’янам. Нашим славним військовим ЗСУ, нашому Президенту. Але, ми всі вистояли, ми всі вистаємо, я впевнений в цьому, і ми обов’язково переможемо! Я впевнений, що пройде дуже небагато часу і Ви будете писати картини, як відроджується наше місто, яке воно прекрасне, яке воно чудове! Майбутній Харків , чудовий, український Харків! В якому будуть жити чудові харків’яни, наша дружня родина!

ОСТАННІ НОВИНИ