У Харкові з’явилися офіційні точки продажу кавунів

11.07.2012 23:03   -
Автор:

У Харкові з’явилися офіційні точки продажу кавунів. Як кажуть санлікарі, купувати тут баштані безпечно.

Ірина Зубкова головний санітарний лікар м. Харкова

-По результатам  проведенных лабораторных исследований содержание нитратов в арбузах составляет 23 миллиграмма на килограмм при норме 60. То есть в  три раза меньше, чем нормируется. Поэтому качество этих арбузов отвечает гигиеническим требованиям.

За словами головного санлікаря, підприємець, що бажає займатися реалізацією кавунів, повинен звернутися до управління споживчого ринку Харківської міської ради, отримати реєстраційну карту і надати свій товар на дослідження в міську СЕС. Таких добровольців у Харкові поки що не багато. Сергій серед них – займається цим бізнесом вже четвертий рік поспіль. Каже – перш за все переймається якістю своєї продукції. Тож усе робить офіційно. Він розуміє, що за законом кожен покупець має право оглянути документи на продукцію.

Сергій Литвин приватний підприємець

-Дал город, горисполком разрешение. Прошли санэпидстанцию. Все документы на руках, полный пакет. Чтобы люди подошли к реализатору и он показал что все документы есть.Человек может быть уверен на сто процентов, что арбуз и дыня соответствует нормам всех стандартов, не опасны для детей.

Окрім документів купуючи кавун треба ретельно оглянути саму ягоду і точку де вона продається – це має бути спеціально облаштоване місце.

Олексій Пономарьов продавець

-Если арбуз лежит на земле, то есть вероятность попадания инфекции или чего либо в  этом плане. Поэтому во избежание таких неприятностей мы используем поддоны. Мыть обязательно, в любом случае. Мыть надо все как арбузы также и другие фрукты.

П’ять офіційних точок продажу кавунів розташовані на Салтівці, але згодом, запевняють у СЕС, вони з’являться і в інших районах міста.