У Харкові відмічають тих, хто уклав договір про вивезення сміття

10.12.2012 18:23   -
Автор:

Сплатив за вивіз сміття – маєш наклейку. Ганна мешкає одна і за сміття сплачує за себе. Про що і має відмітку – на наліпці відповідна цифра. Комунальники пояснюють, це аби зайвого не підкидали.

Костянтин Кальницький директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс"

-Согласно этому количеству вывозиться определённый объём ТБО. Составляется маршрут согласно этим наклейкам, и у тех жителей, у которых есть такая наклейка  мусор забирается, у тех жителей, у которых таких наклеек нет, и соответственно нет ни договоров, ни оплат мусор не забирается.

Ніна Снурнікова член вуличкому

-Очень положительно к этому отношусь, уже даже для того, что хотя бы водитель видит и как какой-то контроль, это тоже немаловажно.

У Харкові понад півсотні будинків у приватному секторі. З них трохи менше половини мають відповідні договори про вивезення сміття. У їхніх мешканців щотижня забирають пакети із відходами. Решта – підкидає непотріб у наближчі контейнери чи утворює стихійні звалища. На ліквідацію яких місто витрачає чималі кошти. Тому, наголошують у мерії, платити за прибирання мають усі, обіцяють суворий контроль. Адже для городян оплачена послуга – це зручність, а для міста -чистота.

Ганна Коваленко мешканка приватного сектору

-Все выставляем кульки, каждую неделю забирают в четверг, очень хорошо забирают, жаловаться не приходится.

Галина Стародуб мешканка приватного сектору

-Это же удобно – приехали забрали, не надо ломать голову куда его девать. У нас тут своего рода карьер был, он правда и сейчас есть, но его закрыли, то мы туда носили .

З наступного року на мешканців приватного сектора очікує новація – вони платитимуть за квитанціями. Та перед цим усі укладатимуть з містом публічний договір. Таким чином зобов"язані будуть платити усі, без виключення. До тих, хто заборгував чи проігнорував вимогу – застосовуватимуть санкції. 

Анастасія Полякова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия