Ситуація в Авдіївці та втрати через блокування кордону – головне на ранок 16 лютого

16.02.2024 10:51   -

Цієї ночі окупанти завдали ракетного удару по Полтавській області. За даними голови ОВА, було влучання на відкритій території. Жертв та постраждалих немає. Протягом доби атакували і Харківську, Херсонську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Сили оборони України продовжують захищати Авдіївку від російських загарбників та стримують просування противника. В межах міста тривають запеклі бої. За даними командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександра Тарнавського, згідно з прийнятим рішенням відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами ЗСУ на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження”, – розповів військовий.

У Німеччині підтвердили, що Зеленський і Шольц сьогодні підпишуть безпекову угоду. Президент України Володимир Зеленський прибуває сьогодні до Берліна, де вранці зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. За словами представника уряду Німеччини, під час переговорів у Федеральній канцелярії “буде підписано двосторонню угоду про зобов’язання щодо безпеки та довгострокової підтримки”.

Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, так і не ухваливши законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Байден розкритикував це, зазначивши, що “Нездатність підтримувати Україну у цей критичний момент ніколи не буде забута”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Україна втратить декілька мільярдів гривень через блокаду кордону з Польщею. За даними голови профільного комітету у Верховній раді Данила Гетманцева, український держбюджет у лютому втратить понад 7 мільярдів гривень надходжень через блокаду кордону польськими фермерами. А якщо кордон не буде деблокований до кінця місяця, бюджет країни втратить 7,7 млрд гривень, — написав чиновник.

Польські фермери блокують п’ять пунктів пропуску. Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що поляки блокують пункти пропуску Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг та Угринів. З польської сторони в чергах стоять 1 400 вантажівок, найбільше – навпроти пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це можливо. Так, на КПП Краківець зранку було 1 700 вантажівок.

Лідери країн “Великої сімки” G7 під головуванням Італії проведуть у цій країні перший саміт 24 лютого, тобто на другу річницю широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. За даними джерел італійського національного інформагентства в уряді країни, прийдешня зустріч Групи семи відбудеться в режимі відеоконференції.

ОСТАННІ НОВИНИ