Священники Харкова надають гумдопомогу мешканцям регіону. Владика-волонтер відзначив свій ювілей

29.09.2022 16:45   -

Жителі Харкова та області з перших днів повномасштабного вторгнення отримують гуманітарну допомогу від релігійних конфесій. Зокрема Харківський екзархат Української греко-католицької церкви надав неабияку підтримку не тільки духовну, а і у вигляді гуманітарки: продуктові набори, харчування та інші необхідні речі. І зараз владика волонтер відзначає ювілей.

Восьмий місяць Харків продовжує боротись та триматись на всіх фронтах – в тому числі і релігійні конфесії. Так Харківський екзархат Української греко-католицької церкви надавав прихисток та духовну підтримку тим, хто цього потребує. Харків’яни та жителі області отримують гуманітарну допомогу від собору: продуктові набори, їжу та інші необхідні речі. Але сьогодні привід зібратися інший – Харківський екзарх преосвященний Владика Василь святкує свій 55-й ювілей. 

Кожному хто звертався за допомогою до церкви вселяли віру та надію – віру у Господа Богу та надію на краще майбутнє. Тож тяжкі воєнні будні проходять разом, із харків’янами та міською владою.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
На нашу долю выпали очень нелёгкие испытания, испытания войной, когда российские агрессоры со всей ненавистью к нашему украинскому народу, к нашей украинской нации пытаются нас уничтожить. То, чем вы занимаетесь, знаете, это неоценимо. Вы волонтёрите, вы раздаете людям еду. Вы в самые тяжёлые, трудные для людей моменты рядом с ними и это незабываемо. Вы молитесь за нашу Украину, вы молитесь за нашу победу, и она обязательно настанет. И сегодня в ваш юбилей я хочу пожелать вам крепкого здоровья, сил, терпения, конечно же, Божьего благословения. И очень хочу, чтобы вот как говорили, когда будет ваше столетие присутствовать и поздравить Вас!

У свою чергу Владика Василь подякував меру Харкова за плідну співпрацю. Спільна мета – перемога України над російською агресією – згуртувала абсолютно всіх, тож підтримку муніципалітету відчувають і церква, і харків’яни.

ВАСИЛЬ ТУЧАПЕЦЬ ЄПИСКОП, КЕРУЮЧИЙ ХАРКІВСЬКИМ ЕКЗАРХАТОМ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ
Особливо вона проявляється і тепер в цей нелегкий час. І ми це всі відчуваємо, також ваша присутність, що ви залишилися в місті – це також велика підтримка для всіх харків’ян. І завдяки цим спільним нашим зусиллям, нашій молитві, я думаю, і військовим також, що ми все ж таки зупинили ворога, не допустили його до Харкова і звільнили вже майже всю Харківську область. Я надіюся, що також ми в ці повоєнні роки будемо спільно також відновлювати і духовний стан – ці рани людей, душевні рани, але й також і зовнішній, матеріальний стан нашого міста, щоб місто стало ще краще, ніж було до війни. Хай Господь також Вас благословить!