Строительство станций метро Державинской и Одесской: переезд жильцов, демонтаж выкупленных объектов и дополнительные экспертизы

21.01.2020 12:49   -
Автор:
Наталія Мемодова із двома дітьми та мамою раніше проживали у комунальній квартирі та мали там дві маленькі кімнати. Їхній будинок підлягав викупу через будівництво нових станцій метро – Державінської та Одеської. За надані містом кошти родина придбала трьохкмінатну квартиру.
 
Наталія Мамедова харків'янка
 
У каждого своя комната есть, у сына, у дочки, у бабушки – все отдельно. Мы переживали, думали будет все на равных, вот там, где жили – так нас и переселят, но они нам выделили сумму такую, что мы смогли себе купить трехкомнатную.
 
Її мати, Катерина Мирошниченко, й досі не може повірити в те, що мають окреме житло. Все життя мріяла про власну кухню. Готувати тепер, посміхається, одне задоволення. 
 
Катерина Мирошниченко харків'янка
 
Утром встала, приготовила детям завтрак, выпровадила в школу, все ушли. Я снова на кухне, продолжаю готовить, сама себе хозяйка, никто мне не мешает.
 
Наразі місто викупило дев'яносто відсотків об'єктів нерухомості у власників. Вісімдесят із них вже переїхали до нового житла. 
 
Катерина Мирошниченко харків'янка 
 
Я благодарна Кернесу, нашему мэру, Олегу Дроботу, всей администрации. Помогали нам очень. Мы довольны, большое им спасибо. 
 
Однак двадцять п'ять власників, розповідає заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот, подали до суду, адже були не згодні з викупною вартістю. Із дванадцятьма дійшли згоди, по решті чекають експертиз.
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації міста
 
Стосовно тих 13-ти власників, з якими ми залишились в судах, станом на сьогоднішній день ми отримали вже два рішення суду і з якими власники погодились, вони погодились з викупною вартістю, яка була вже затверджена на підставі додаткової експертизи, яка була проведена в судовому порядку і зараз ми очікуємо на вирішення інших справ стосовно 11 власників. Ми намагаємось у дуже короткі терміни вирішити це питання, щоб вже всі 100% власників отримали відповідні кошти, які їх задовільнять. Тому ми чекаємо на вирішення цих справ, але вже наше профільне комунальне підприємство займається демонтажем тих об'єктів, які ми викупили і по суті розпочало, можна сказати, підготовчі роботи стосовно будівництва метро, тобто ми не гаємо час і вже проводимо демонтаж тих об'єктів, які викуплені.