Каразінський університет покаже полотна-настрій від Віктора Ковтуна

21.01.2020 13:00   -
Автор:
Виставка є одним із символічних заходів у рамках святкування 215- річчя Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Понад 40 робіт, які будуть представлені на виставці, присвячені університету, його співробітникам і випускникам, а також демонструють образи університету у різні пори року. Співпраця університету і митця триває вже понад 25 років. За цей час створені сотні картин, які відображають різні сфери життя університету.
«Ця виставка – знакова, оскільки підкреслює глибокий зв'язок університетської науки і університетського життя зі світом мистецтва. У роботах Віктора Ковтуна відображені знакові історичні події та видатні представники університету – вчені, педагоги, архітектори, митці, його друзі та меценати. Роки співпраці між університетом і митцем значно збагатили творчий доробок як автора, так і університетської громади», – говорить ректор Каразінського університету Віль Бакіров.
Початок: 16.00.
Локація: галерея імені Генриха Семирадського (майдан Свободи, 6).
Виставка буде тривати до 7 лютого.
Довідка. Ковтун Віктор Іванович – народний художник України, лауреат Національної премії імені Т. Г. Шевченка. лауреат Премії імені І. Ю. Рєпіна. За сприяння В. І. Ковтуна проводяться Рєпінські дні, зокрема було проведено 20 міжнародних Рєпінських пленерів. Під керівництвом В. І. Ковтуна багато студентів отримали професійні знання як керівника-професора майстерні сюжетно-тематичної картини у Харківській державній академії дизайну і мистецтв. Почесний громадянин Харківської області та м. Чугуїв. Почесний громадянин смт. Короп м. Шостка. Із 2018 року – Почесний доктор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
За сприяння В. І. Ковтуна на прохання «Союзу ветеранів АТО» за участю дизайнерів і поетів Харківської обласної організації Спілки письменників України завершено видання книги з дитячими віршами і малюнками, присвяченими АТО. Одна їх частина передана в бібліотеки шкіл міста, інша – військовослужбовцям ЗСУ, Національної гвардії і Держприкордонслужби в зону АТО. Брав участь своїми роботами у ряді благодійних аукціонів для збору коштів на підтримку воїнів АТО.