Спортивні новини Харкова | 26.09.2022

26.09.2022 17:50   -

Молодіжна команда харківського жіночого футбольного клубу “Житлобуд-1”, складена з гравців не старше двадцяти одного року, в серпні дебютувала під назвою “Віпкінген” у четвертому швейцарському дивізіоні. Дебют вийшов на диво. Харків’янки швидко освоїлися у новій обстановці та здобули вже чотири перемоги поспіль. У четвертому турі вони зустрічалися з ФК “Шлірен-3”, який посідав у таблиці третє місце. Напередодні очного протистояння суперників розділяли три очки, тепер цей гандикап збільшився до шести. Підшефні Анни Покус перемогли -два: нуль, забивши по одному м’ячу в кожному з таймів. На двадцять четвертій хвилині ціль вразила Ольга Войтенко, на п’ятдесят сьомий – відзначилася Ганна Давиденко, яка записала на свій лицьовий рахунок п’ятий гол. Найкращим бомбардиром команди є Валерія Літус, яка встигла “набити” десять м’ячів. Щодо турнірної ситуації, то набравши максимальні дванадцять очок, “Віпкінген” одноосібно очолює першу групу. На відстань однієї перемоги відстає ФК “Хорген”, три команди мають по шість очок.

“Металіст 1925”, заповнюючи міжнародну паузу, провів у Києві контрольну гру з “Чорноморцем”. Харківські футболісти поступилися – один: три. У першому таймі суперники обмінялися голами півзахисника одеситів Дмитра Юсова, який реалізував пенальті на п’ятій хвилині, і капітана харківської команди Ярослава Мартинюка, який відновив рівновагу через півгодини. Після перерви Юсов “оформив” дубль, а підбив підсумок спарингу ще один хавбек “Чорноморця” Іван Литвиненко.

Харківські “шорт-трекісти” вкочуються у перший післяолімпійський зимовий сезон акуратно, але сильно. У середині вересня сестри Катерина та Єлизавета Соловйови здобули на двох п’ять медалей у столиці Угорщини -Будапешті, минулого уїк-енду на міжнародних змаганнях у польському місті Санок успішно виступив студент Харківської державної Академії фізичної культури Данило Федоренко. Учень старшого тренера збірної області Віталія Сівака зібрав на місцевому льоду шикарну колекцію із чотирьох нагород. Найшвидше і сильніше він виявив себе в спринті на п’ятсот метрів, на дистанції вдвічі довший і в багатоборстві, де удостоївся “золота”. У фінальному забігу на півтори тисячі метрів Федоренко фінішував третім.

Чемпіонат України зі стрільби з лука, який пройшов у Чернівцях, приніс харків’янам золоту та бронзову медалі. Двічі на п’єдестал піднімався Володимир Каменський. В особистому турнірі двадцятиоднолітній вихованець знаменитої СДЮСШОР «Комунар» став чемпіоном. У фіналі він не залишив шансів досвідченому львів’янину Маркіяну Івашко -шість: нуль. У командних баталіях Каменський здобув «бронзу» разом із олімпійським чемпіоном Віктором Рубаном та Микитою Кравчуком. У півфіналі харківські лучники поступилися майбутнім переможцям змагань –сумчанам -два: шість, у битві за третє місце “перестріляли” господарів чемпіонату з рахунком -п’ять: один. У міксті Каменський та Ірина Третьякова посіли четверте місце. Жіноча збірна області, яку представляли Третьякова, Катерина Дубровіна та Дар’я Павліченко, показала шостий результат. У блочному луку командного чвертьфіналу дійшли Вадим Головко, Юрій Дорошенко та Сергій Соколов. В особистому турнірі Дорошенко став восьмим. У загальнокомандному заліку чемпіонату України харків’яни розташувалися на четвертій підсумковій позиції після збірних Львівської, Сумської та Чернівецької областей.

«Юракадемія» заробила у Чернівцях чотири очки у стартовому турі волейбольного чемпіонату країни у чоловічій Суперлізі. У прем’єрному матчі харків’яни зазнали поразки від «МХП-Вінниця» у п’яти партіях. Вирішальний сет вони програли з рахунком -вісімнадцять: двадцять. У другому поєдинку підопічні Сергія Коваленка з’ясовували стосунки із молодіжним складом львівського «Баркому», який очолює колишній наставник «Юракадемії» Володимир Романцов і який фактично є збірною України (U18). До цієї гри “юристи” підійшли з максимальною відповідальністю і здобули “суху” перемогу-три: нуль. Втім, незважаючи на підсумковий результат, легкої прогулянки не вийшло. Першу партію харківські волейболісти взяли з перевагою в чотири очки, у другій – “дотиснули” львів’ян у грі на “більше-менше” – тридцять два: тридцять, у третьому ігровому відрізку були сильнішими з рахунком – двадцять п’ять: двадцять. Найрезультативнішим гравцем матчу став догравальник “Юракадемії” Артем Трояновський, який набрав п’ятнадцять очок. У турнірній таблиці харків’яни слідують третіми. Лідирують дніпровський «Прометей» та «Епіцентр-Подоляни» з Городка. У них на два бали більше.