Спортивні новини Харкова | 06.06.2023

06.06.2023 15:29   -

Збірна України з синхронного плавання, складена з харківських спортсменок, здобула одну золоту, дві срібні та одну бронзову нагороди у суперфіналі Кубка світу, який відбувся в іспанському Ов’єдо. Перемогу підопічні заслужених тренерів України Світлани Саїдової, Олесі Зайцевої та Валерії Меженіної одержали в акробатиці. Раніше цей вид програми називався хай-лайт, в якому українки є чинними чемпіонками світу та Європи. В суперфіналі Кубка світу Марина і Владислава Алексіїви, Марта Фєдіна, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова і Валерія Тищенко знову підтвердили свій високий клас, заробивши за яскравий виступ двісті шістнадцять та шістсот сімдесят тисячних бали. Синхроністок з Канади, які показали другий результат, харківські водні грації випередили на дев’ятнадцять очок, бронзових ізраїльтянок – на двадцять п’ять. В груповій технічній програмі українки стали срібними призерками. Ще дві нагороди український збірній принесли сестри Алексіїви, які були другими в довільній програмі серед дуетів, на «бронзу» Марина і Влада виступили в технічній програмі. Марта Федіна розташувалася поруч з п’єдесталом в технічній програмі солісток, посівши четверте місце. Четвертою українська команда стала й у медальному заліку суперфіналу Кубка світу. Призову трійку склали збірні Іспанії, Ізраїлю та Японії.

Харківські боксери “пурхали, як метелик, і жалили, як бджола” на традиційному Всеукраїнському турнірі серед молоді пам’яті льотчика-космонавта Павла Поповича, який завершився у Білій Церкві, і в якому брали участь сто тридцять спортсменів не старше вісімнадцяти років із дев’ятнадцяти областей. Харків’яни здобули дві золоті та дві бронзові медалі. Олександр Левченко, який представляє фаховий коледж спортивного профілю та ФСТ “Динамо”, став переможцем у ваговій категорії до шістдесяти трьох з половиною кілограмів, де за призи змагалися дев’ятнадцять боксерів. Шлях на вищу сходинку п’єдесталу вийшов довгим та непростим. Тим дорожчий успіх. Усі чотири бої учень заслуженого тренера України Сергія Данильченка та майстра спорту Андрія Марчука виграв впевнено, одноголосним рішенням суддів. У фіналі Олександр Левченко “побив” суперника із Черкаської області Максима НІженського і в нагороду за ударну працю отримав звання майстра спорту. Дві медалі “Меморіалу Павла Поповича” виграли вихованці тренера першотравневого клубу боксу “Карат” Дениса Густодима. Золото взяв майстер спорту Максим Зименко. Він був першим у категорії до п’ятдесяти одного кілограма. Микола Лактіонов виступав у середній вазі та посів третє місце. Аслан Ісрафілов, якого до білоцерківських баталій готував тренер дев’ятої ДЮСШ Святослав Дьомкін, став бронзовим призером у найважчій ваговій категорії – понад дев’яносто двох кілограмів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вихованці Харківської міської ДЮСШ та спортивного клубу “Саміт” запалювали в Польщі на етапі Кубка світу з акробатичного рок-н-ролу. Цей танцювальний вид спорту, що поєднує у собі складну хореографію, акробатику та динаміку, завжди викликає підвищений інтерес. Це завжди видовище. Не стали винятком і змагання в Забже, які зібрали понад триста спортсменів-дорослих та юніорів – з дванадцяти країн. Харків’яни виграли повний комплект нагород. Золоту та срібну – у класі “формейшн”. Перемогу здобула команда “SOUL”, для якої паркет виявився легким, а судді об’єктивними – у дівочій категорії. Ще одна команда тренерського тандему Олени Слюсар та Владислава Прокошіна – “Брейв Герлз” посіла друге місце серед жінок. “Бронзу” польського етапу Кубка світу з акробатичного рок-н-ролу завоювали Дмитро Олійник та Ольга Іванчук, які показали третій результат у “основному класі-контактний” стиль”, і в цьому успіху безумовно велика заслуга тренерів дуету: Сергія Ляшенка, Наталії Проскуріної, Сергія Гуменюка та Анастасії Паньшиної.

Після догравань перенесених матчів фінального етапу жіночого чемпіонату Швейцарії з футболу в четвертій лізі турнірна таблиця не зазнала серйозних змін. І головне-її як і раніше очолює “Віпкінген-2- Житлобуд-1” (U21). Харків’янки набрали у восьми матчах двадцять два очки. Другу та третю позиції займають “Відікон” та “Фенікс-2”. Головні переслідувачі підопічних Ганни Покус та Єлизавети Костюченко відстають на три та п’ять турнірних балів відповідно. Черговий тур відбудеться одинадцятого червня. Суперником харківських футболісток буде дев’ята команда таблиці -Ерлікон-2.

ОСТАННІ НОВИНИ