Совет старейшин поддержал заявление Президента Украины

12.12.2013 17:38   -
Автор:

Соціально-політична ситуація в країні. Мітинги, пікети, провокації, блокування роботи державних органів. І все це Євромайдан. Президент України Віктор Янукович закликає сісти за стіл переговорів.

Віктор Янукович Президент України

-Я неодноразово наголошував, що єдиний можливий шлях – це шлях примирення і порозуміння. Дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України. Запрошую представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу. Я особисто готовий до участі в такому круглому столі. Заради досягнення компромісу закликаю опозицію не відмовлятись, не йти дорогою протистояння та ультиматумів.

Позицію Президента підтримують і старійшини Партії Регіонів на Харківщині. Сьогодні вони також обговорювали питання Євромайдана. Вважають, що діалог має відбутись, аби вирішити подальшу долю країни.

Віктор Георгієвський голова Ради старійшин ХОО Партії регіонів

-Собрать всех и решить все эти негаразды через мнение круглого стола. По-другому не получится, ну если там будут кричать на трибуне, к чему это приведет – ни к чему. А если это будет принято решение, тогда наверное и опозиционеры поймут, что где они были мягко говоря не правы, или где они были правы. Мнение должно быть направлено на одно, на консолидацию всего населения Украины для поднятия экономического, юридического престижа Украины
 
Віктор Стрижак вчитель історії, член Ради старійшин ХОО Партії регіонів

-Выход из создавшейся ситуации- это, можно охарактеризовать в двух словах, спокойстие и выдержка, и еще терпение. Вот на каком-то этапе терпения, не поддаваться на провокации и не идти на уступки, даже малейшие уступки, потому что каждая малейшая уступка вот в  требованиях взорвавщихся политиканов, ну дальше больше.

Наступного тижня у Харкові пройде ще один круглий стіл. За ним зберуться і представники промисловості, і медики, і студенти. Всі разом вони підготують свої пропозиції вирішення кризи в країні. Їх надішлють керівництву Партії Регіонів та Президенту.