Снега синоптики не обещают. А на Рождество вовсе прогнозируют +8.

04.01.2018 18:53   -
Автор:
Сьогоднішній перший сніг не надовго, зазначають синоптики. Мовляв вже у п"ятницю від нього нічого не залишиться. І надалі опадів очікувати не слід і буде не дуже холодно. Вночі, прогнозують, мінус 3 плюс 2, а вдень до 5-ти градусів вище нуля. А на Різдво, кажуть і ще тепліше. 
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
По области осадки разные где-то дождь, в Харькове в частности это мокрый снег. Такой характер погоды сохранится ещё на ночь завтрашнюю. После этого атмосферные фронты отходят, усиливается область повышенного давления и погода будет практически без осадков. И пока ближайшие дни в частности 7 – это максимально тепло будет выноситься, 3-8 градусов тепла, днём 7-го. 
 
І така тепла погода є доволі аномальною, кажуть синоптики, як і взагалі весь 2017 рік, що запам"ятався також спочатку теплою зимою, а потім сильними морозами, квітневим снігом, прохолодним літом і дуже засушливою осінню. А грудень мало не поби рекорд майже 50-ти річної давнини. 
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру 
 
В Харькове среднемесячная температура достигла 2,8. Но мы не побили максимальную температуру 1960 года. Мы думали догоним и перегоним, но не получилось. У нас декабрь 60-го был 2,9, было теплее, как ни странно. Но в целом декабрь получился аномально, очень тёплым. Температура составила 6-7 градусов выше нормы. Самый тёплый день декабря у нас получился 10 числа. Температура в этот день достигла 10,2. 
 
За прогнозами синоптиків і весь січень 2018-го обіцяє бути не холодним. Невеличкий мороз, до 6-ти градусів, обіцяють тільки після 8-го числа і то теж не надовго. Бо вже на Водохрещення за попередніми данними очікують температуру повітря близько нуля.