Смерть директора харьковского КП – инсценировка спецслужб

25.01.2018 15:08   -
Автор:
Вчорашня смерть директора міського КП "Міськелектротрансервіс" Владислава Васенка виявилася інсценуванням. Операцією СБУ і областної прокуратури. Про це повідомили в прес-служби відомства.
 
Владислав Абдула речник СБУ у Харківській області
 
Співробітники СБУ у Харківській області отримали інформацію про те, що місцева мешканка підшукує у кримінальному середовищі виконавця для для скоєння вбивства, колишнього чоловіка своєї доньки. За вчинення цього злочину жінка пропонувала грошову винагороду в розмірі 10 000 доларів США. В результаті спецоперації вдалося не тільки попередити вбивство і викрити зловмисницю. Оперативники ретельно, в усіх дрібницях зимітували вчинення злочину. 
 
Основною вимогою замовлення було здійснити вбивство у такий спосіб,  щоб смерть чоловіка виглядала як природна. Наприклад від зупинки серця. Замовницею стала 62-річна харків'янка – колишня теща чиновника. Після смерті Васенка жінка планувала заволодіти спадщиною, якою той при житті володів. Невдалося. Організаторку викрили "на гарячому" – під час остаточного розрахунку за замовлення. 
 
Наразі колишня теща Владислава Васенка затримана. Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 п. 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.