Ще 150 мільйонів гривень виділять в Харкові на відновлення потрощених будинків

28.02.2023 21:04   -

П’ятнадцята позачергова сесія міськради з міркувань безпеки знов проходить в онлайн-режимі. Попри війну в Україні, в Харкові продовжують ухвалювати важливі питання щодо життєдіяльності міста. Одне з таких – зміни до бюджету на поточний рік. Як повідомляють у департаменті бюджету і фінансів, на 150 мільйонів гривень планують збільшити видатки на відновлення будинків, що постраждали від ворожих обстрілів. На 110 мільйонів – витрати на ремонти внутрішньобудинкових систем опалення, постачання холодної і гарячої води. Усе це, кажуть, вдасться завдяки вільному залишку коштів та перерозподілу бюджету.

Ще одне питання, яке обговорюють на сесії – підтримка бізнесу. Зокрема, підприємців, які хочуть працювати в переходах підземки.

АРТЕМ РЕВЧУК ДЕПУТАТ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Для тих, хто залишився в Харкові, створити умови, за яких вони могли б сплачувати податки й надалі вчасно, створювати нові робочі місця. І так далі.

Мер Ігор Терехов каже: коли метрополітен використовувався як укриття – для всіх підприємців, що не могли працювати, влаштували так звані «канікули». Наразі ж усіляко підтримують розвиток бізнесу в Харкові. А з тими, хто хоче вести торгівлю в переходах, – вирішуватимуть усі проблемні питання комплексно.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Закривають ті кіоски, які не мають договірних відношень, а працюють. Тому я дуже уважно розібрався в цих справах і ми з кожних підприємством будемо знаходити взаєморозуміння, аби насищати бюджет міста Харкова.

Депутати підтримали і звернення до міжнародних організацій та міст-побратимів Харкова щодо недопущення російських і білоруських спортсменів до Олімпійських та Азійських ігор.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Прошу підтримати всіх депутатів, бо для нас, знаєте, це – рішення, яким ми висловлюємо свою позицію до російських спортсменів, до білоруських спортсменів. І вважаю, що після війни, яку розв’язала рф, ми повинні висловити свою позицію щодо ставлення до країни-агресора.

На сесії також проголосували за нагородження почесними грамотами працівників комунальних підприємств, волонтерів і військових. Також відзнаки отримають і низка харків’янок – з нагоди Міжнародного жіночого дня.

ОСТАННІ НОВИНИ