Селу Лиман – 352

17.10.2012 14:53   -
Автор:

Селу Лиман – 352. З нагоди такої дати в місцевому будинку культури влаштували ціле свято. Традиційні українські пісні, танці та привітання. Не забули  і про приємні подарунки. Головний сюрприз для мешканців села Лиман – довгоочікувані держакти на землю.

Любов Засядьвовк місцева мешканка

-Собрание в нас було зимою, приїхав до нас Євгеній Володимирович, і ми йому всі запропонували: сіно, мол, пропада, надо ж на сіно нам акти. І він нам сказав, все буде зроблене.

Весною ми зробили жеребкування і розділили ми на частки, приїхали люди там з Харкова, і сьогодні нам зробили земельні акти безплатні на сіно.

Роман Щербак начальник управління Держкомзему Зміївського району

-Люди получили акты на пастбища и сенокосы. Они могут заключать договора с физическими и юридическими лицами, сдавать в аренду свои участки паев, пенсионеры. Звильняются вид сплаты налога за землю.

В Зміївському районі роботу з видачі держактів почали минулого року. На початку цього літа голова райдержадміністрації Євгеній Мураєв узгодив проекти землевпорядкування, тим самим розпочав фінальний етап розпайовки земель.  

Євгеній Мураєв голова Зміївської райдержадміністрації

-Всегда очень много споров возникает в земельной сфере, кто, где пасет, каким образом, постоянно пересекаются чьи-то интересы. и сейчас, я думаю, они будут полностью в законном русле и стабилизированы, и я думаю, что это наведет определенный порядок и будет дополнительным стимулом для развития малого животноводства и подворья наших людей. Работа по выдаче госактов в районе будет закончена к концу октября. Если останутся какие-то люди, кто их не получил, то мы их через органы местного самоуправления, через управления земресурсов раздадим их на дому.

Усього по району буде видано три тисячі держактів на землю, з них близько тисячі  у Лимані. В день села не забули і про наймолодших його мешканців. І для них підготували приємний сюрприз. Поблизу будинку культури відкрили новий сучасний різнокольоровий дитячий майданчик з багатьма гойдалками, тренажерами та каруселями.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.