С наступлением холодов в Украину придет четыре штамма гриппа

02.10.2012 19:02   -
Автор:

З наближенням холодів зросте небезпека захворіти на грип. Адже саме дощі та непогода створюють найбільш придатні умови для розповсюдження вірусів, зазначають санлікарі. За прогнозами ж Всесвітньої організації охорони здоров`я цього року в Україні очікують чотири штами грипу. Два з яких ніколи не зустрічалися в країні. Проте, спеціалісти запевняють, причин для хвилювання немає. А для того, щоб не захворіти достатньо зробити вакцинацію.

Ірина Зубкова головний санітарний лікар Харкова

-Ну опять-таки это всё зависит от иммунной системы организма, если иммунная система крепкая, то, я думаю, что они справятся, но лучше, конечно, сделать прививки, чтобы у вас уже к этим вирусам выработались иммунитет

Пройти вакцинацію радять найближчим часом, щоб іммунітет встиг сформуватися до наближення епідеміологічного сезону. Також, для того, щоб уникнути зараження, бажано уникати контактів з хворими, постійно провітрювати приміщення та правильно харчуватися.

Ірина Зубкова головний санітарний лікар Харкова

-По сезону одеваться, опять-таки питание, которое богато белком и витаминами, ну и иммунная система ваша будет готова отражать.

Харків`яни до вакциніції ставляться здебільшого схвально. Кажуть, якщо людина схильна до сезонних захворювань, то можна звернутися і до таких методів.

Катерина Ігнатова харків`янка

-С нынешней экологией просто необходимо, потому что слабый иммунитет у людей.

Лариса Булавцева харків`янка

-Мы не прибегали еще к вакцинации, но в этом году думаем. У нас ребенок маленький, внучка, вообщето думаем, конечно, привиться.

Вакцину харків`янам потрібно купувати самостійно та вже з нею звертатися до лікарів, які допоможуть її ввести. Спеціалісти, зазначають, що для того, щоб сезон епідемії пройшов без загострень та ускладнень, зробити щеплення мають як мінімум три відсотки харків`ян. Кажуть, що саме це допомогло стримати зростання епідемії минулоріч.

Ігор Бескровний, Сергій Перець. Харьковские Известия.